Izvor:
15.08.2019 u 15:30
0

SRPSKI REPREZENTATIVAC CENTRALNA FIGURA U AMSTERDAMU: Lider na terenu i van njega!

Saradnik selektora Tumbakovića boravio je u Amsterdamu i izbliza se uverio i značaj koji kapiten "kopljanika" ima za ceo tim – ne samo kada je fudbal u pitanju.

Srpski fudbalski "čarobnjak" Dušan Tadić sjajno je počeo svoju drugu sezonu u Ajaksu. I to kao kapiten.

Nakon što je podigao trofej Superkupa Holandije, sjajni kreativac je ušao u istoriju tamošnjeg fudbala i rekordom stao uz rame Johanu Krojfu i Jariju Litmanenu, a onda je zablistao i u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U revanšu protiv PAOK-a, Tadić nije iskoristio jedanaesterac pri "minusu" svog tima (0:1), ali je desetak minuta kasnije opet preuzeo odgovornost u istoj situaciji i pogodio za 1:1. Potom je arbitar još jednom pokazao na belu tačku, a Srbin je opet uzeo loptu i opet dao gol.

I taj primer u trijumfu "kopljanika" i plasmanu u plej-of pokazuje Tadićevu snagu u nogama, glavi, kao i njegov značaj za čuveni klub.

Ovih dana, u poseti srpskom vezisti bio je profesor Aleksandar Janković, jedan od najbližih saradnika selektora "A" reprezentacije Srbije Ljubiše Tumbakovića. U razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS) on je otkrio svoje impresije.

"Utisak iz Amsterdama je takav da se lako vidi koliki je Dušan autoritet na terenu i van njega, kako predvodi Ajaks u igračkom, ali i ljudskom smislu.On je mladim igračima Ajaksa jedan ozbiljan, pravi putokaz. I to svima nama treba da imponuje, da naš igrač u tako velikom klubu, rekao bih, bude uzor kao igrač i ličnost.Te njegove karakteristike koje poseduje sigurno će i dalje da daju kvalitet i snagu za utakmice koje predstoje Ajaksu i našoj reprezentaciji", rekao je on.

"Dušan je optimista po pitanju onoga što nas očekuje, s jedne strane kada je u pitanju kvalitet naših igrača, ali istovremeno je i obazriv zbog situacije u kojoj se trenutno nalazimo s obzirom na broj osvojenih bodova. Ubeđen je da možemo da odigramo dobru utakmicu, kako protiv Portugala, tako i ostale utakmice u grupi", dodao je Janković.

Dok je on bio u Holandiji, selektor Tumbaković i sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević boravili su u Londonu i u razgovoru sa Lukom Milivojevićem postigli dogovor o povratku kapitena Kristal Palasa u reprezentaciju Srbije.

Tadić ispred, Milivojević iza… Biće to veoma dobra veza "orlova"!

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter