Izvor:
23.09.2019 u 13:21
0

Terzić: Partizan „truje narod“ da je Zvezda mezimac države

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić čestitao je Partizanu pobedu u 161. derbiju, najavio ozbiljne analize u igri tima u koji je uložen 30 miliona evra, ali i optužio rukovodstvo crno-belih da, kako je naveo, truju narod da je Zvezda mezimac države.

"Čestitke igračima i stručnom štabu Partizana. Više su želeli pobedu, ušli sa mnogo strasti i mislim da su bili manje loši od nas. Mislim da derbi njje opravdao očekivanja, zbog tenzija. Duboko sam nezadovoljan igrom Crvene zvezde, predstoji nam ozbiljna analiza zašto je tako. Nedopustivo je da naš tim, najbolji u poslednjih 25 godina, u koji smo uložili 30 miliona evra, za obeštećenja 10, na plate 15 i još pet na bonuse, odigra tako loše", rekao je Terzić na vanrednoj konferenciji za medije.

Ipak, to je, kako ističe jedna strana medalje i zbog toga se javno izvinio navijačima, a druga je "ona reakcija" navijača Partizana.

"Mislim da rukovodstvo Partizana na perfidan način truje ovaj narod da je Zvezda mezimac države i vlast čini sve protiv Partizana. Nedopustivo je da Vučelić to ne osudi, nego kaže za njihovu TV da je uobičajeno. To je samo rezultat njihove kampanje kako država i FS S žele da ugase Partizan, ona reakcija je poziv na bunt, otpor prema režimu. Zloupotrebljavaju činjenicu da predsednik Vučić ne krije da je navijač Crvene zvezde i pritiskaju sve vreme, pa država mora skoro da se pravda da Zvezda nije u povlašćenom položaju", istakao je Terzić.

On je i najavio da će klub u najkraćem roku izneti podatke o tome koliko je dobio od države, a koliko je dobio Partizan.

"Vučelić zloupotrebljava svoju poziciju glavnog urednuika u Novostma, potpredsednik Vuletić piše na Tviteru, pa na njihovoj televiziji "onaj čovek" (Željko Pantić, prim. aut). U sve to su uvukli Savu Miloševića, koga izuzetno cenim. A sve je laž, istina je potpuno drugačija i za par dana ćemo izneti konkretne podatke.

U junu 2014 mi smo kao šampioni zbog dugova izgubili licencu i tada nam država nije pomogla, iako je bila ista ova politička konstalacija, a u februaru 2017. tada je reagovala država i spasila ih. Tad su nam "oteli" titulu".

Terzić je naveo da se rukovodstvo Partizana sedam dana pre derbija samo bavilo penalom za Zvezdu protiv Inđije, iakop su iz kluba jasno naglasili da im takva pomoć nije potrebna i da se zalažu za VAR.

"Taj pritisak je prenet i na sudiju Srđana Jovanovića, bili smo u petak kod Kokeze, rekao sam mu da mi se ne sviđa što on sudi i da se nadam neće zloupotrebiti to što je partizanovac. On je nažalost to uradio, poništio nam je čist gol kod 0:0, pitanje je šta bi bilo posle i sigurno bi danas bila druga priča. Sećamo se mnogo grubljeg kontakta Manojlovića i Tavambe 2017, a gol je priznat. Posle svega, pripreme terena za pljačku, smatram da smo ispali naivni".

Na kraju, Terzić je rekao da poštuje Partizan, ali da su za to potrebne dve strane.

"Naših 92 odsto prihoda je iz inostranstva, samo sedam miliona smo dali državi prošle godine. Od ugovora imamo samo onaj sa Telekomom na 1,2 miliona i Gasprom na čcetiri miliona, koji je potpuno inostrana kompanija. Digla se i velika polemika oko Agrobanke, a mi smo najgore prošli sa državnim bankama, Agrobankom i Poštanskom štedionicom, mnogo bolje sa stranim bankama".

On se na kraju založio i za ukidanje ograničenja broja stranaca koje je u suprotnosti sa zakonima EU.

"Olimpijakoj, Bajern, Totenhem, svi imaju veliki broj stranaca. Samo sa domaćim igračima to ne može ni sila kao što je Bajern iz zemlje sa 100 miliona stanovnika. I Bajern je protiv nas igrao sa osam stranaca i tri Nemca. Učinićemo sve sve da se promeni pravilo FŠ, posebno zato što smo potpisnici Sporazumka o pridruživanju i stabilizaciji, a ovaj naš propis nije u skladu s njim. Uspesima u Evropi doneli smo klubovima iz Superlige sedam miliona evra. Globalizacija nam je donela to i ne možemo konzervativnim pravilima da se ograničavamo", poručio je Terzić.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter