Izvor:
07.10.2019 u 15:54
0

SMENA SELEKTORA MLADE REPREZENTACIJE FUDBALERA: Umesto Milovanovića, dolazi ILIJA STOLICA!

Izvršni odbor FS Srbije je potvrdio odluku da smeni selektora mlade reprezentacije Nenada Milovanovića i na tu funkciju imenuje Iliju Stolicu.

Stolica je nekadašnji fudbaler Zemuna i Partizana, koji je u trenerskoj karijeri vodio ekipe Voždovca, Vojvodine i Olimpije iz Ljubljane.

Sportski direktor FS Srbije Vladimir Matijašević poručio je da nije bilo mnogo dileme oko izbora Milovanovićevog naslednika.

– Ovo je reprezentacija, rezultati su najbitniji kao i to da igrači budu stvoreni za A reprezentaciju. Stolica je radio sa ovim momcima i zbog toga je izbor pao na njega. Nadam se da ćemo napraviti sistem i da je ovo korak ka tom sistemu, pre svega sa dolaskom Ilića i Milijaša – izjavio je Matijašević na konferenciji u hotelu "Radison Blu".

Stolica je rekao da je počastvovan izborom.

Velika mi je čast i odgovornost. Hvala na ukazanoj prilici FSS. Okolnosti su specifične- poručio je Stolica.

On je dodao i sledeće:

Sviđa mi se ideja da po dubini povežemo sve selekcije. Ideja stručnog štaba je da od samog starta formiramo cilj kako da se igrači ponašaju od prvog dana.
Potencijal igrača nije dovoljno iskorišćen jer nisu usključeni u sistem, kao što su u klupskoj konkurenciji. Generalni cilj koji će biti smernica svake slekcije. Kao što je U19 bila prvak Evrope 2013, pa U20 sveta 2015, tako treba da se ponašamo, da budemo prvaci sveta sa A timom. Tri cilja U21 su plasman na EP, pa da budemo prvi u grupi, pa na kraju titula. Suštinska važnost je timski duh-
izjavio je Stolica.

Mlada reprezentacije Srbije je neuspešno počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, porazom od Rusije u gostima i remijem sa Letonijom u Novom Sadu.

Naredni protivnici biće Bugarska 11. oktobra i Poljska četiri dana kasnije.

B92.net
Foto: twitter/fssrbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter