Izvor:
31.10.2016 u 17:23
0

Zašto su u suprotnosti: Zastava i boja dresova nekih reprezentacija nemaju nikakve veze ?

Da li ste nekada razmišljali o tome zbog čega neki državni timovi nose dresove u bojama koje se ne nalaze na zastavama tih reprezentacija?

Evo zašto je tako.

Tako na primer, Italijani nose plavu kao i Japanci, dok Australija nosi zelenožute dresove.

Svaka od ovih zemalja ima odlično opravdanje zašto ima određenu boju na svom dresu u fudbalskoj reprezentaciji

1. Italija

Iako su boje na zastavi zelena, bela i plava, Italijani su poznati kao "Azuri", zbog boje zastave Kraljevskog doma u Savoji, gde je vladao kralj pod kojim su dobili titulu kraljevine.

2. Holandija

Holanđani nose baš ove dresove zbog Vilijama Oranskog (Orangenarandžasta), koji ih je predvodio u ratu protiv Španije, noseći narandžastu zastavu.

3. Japan

S obzirom da japanska zastava predstavlja Sunce koje izlazi, veruje se da plava boja predstavlja more koje se nalazi iza tog Sunca.

4. Nemačka

Na dresovima Nemačke zapravo se nalaze stare boje zastave Pruske.

5. Australija

Pošto su nekada bili britanska kolonija, draže im je da nose zelenu i žutu boju, koje asociraju na ravnice i pustinje Australije.

6. Venecuela

Fudbaleri Venecuele na jednoj utakmici 30-ih godina nisu poneli opremu, pa su uzeli uniforme Nacionalne garde u boji vina, da bi nastavili turnir.

Espreso.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter