Izvor:
03.11.2016 u 04:01
0

FIFA zabranila nošenje bulki na dresovina Engleske i Škotske: Britanska premijerka Tereza Mej šokirana

Britanska premijerka Tereza Mej ocenila je kao "skandaloznu" odluku FIFA na zabranu nošenje bulke na dresovima Engleske i Škotske na meču kvalifikacija za SP.

Reprezentacije Engleske i Škotske igraju 11. novembra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018, a Svetska fudbalske federacijea Fifa odlučila je da zabrani fudbalerima da nose bulke u znak sećanja na vojnike poginule u ratu.

"To je potpuno skandalozno. Naši igrači žele da odaju poštu onima koji su dali živote za našu bezbednost i bilo bi normalno da im to bude dopušteno", rekla je Mejova, odgovarajući na poslanička pitanja u Donjem domu britanskog parlamenta.

Ona je ocenila da bi FIFA, "pre nego što odredi Velikoj Britaniji šta da radi, trebalo da reši sopstvene probleme".

U obrazloženju odluke navodi se da "FIFA u potpunosti poštuje važnost obeležavanja 11. novembra, ali da pravila izričito zabranjuju igračima da nose obeležja sa političkom, verskom ili komercijalnom porukom, što se odnosi i na obeležavanje istorijskih dođaja".

Peticiju koju je pokrenuo bivši pilot britanskih vazduhoplovnih snaga i kojom se od Fife traži da preispita svoju odluku, potpisalo je više od 200.000 ljudi.

Fifa je 2011. godine dozvolila fudbalerima Engleske da nose bulke i crne trake tokom prijateljskog meča sa Španijom.

U zemljama Komonvelta rasprostranjen je običaj da se na grudima nose bulke od papira u znak sećanja na vojnike poginule i ranjene u ratu, a to obeležje stavlja se krajem oktobra i nosi do 11. novembra, Dana primirja.

B92
Foto: FIFA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter