Izvor:
26.11.2019 u 11:54
0

AUGENTALER SE DOBROOOO SEĆA SVOG AUTOGOLA Bio sam zbunjen u grotlu „Marakane“! (FOTO)

Čuveni defazivac Bajerna Klaus Augentaler prisetio se antologijskog meča 1991. godine u Beogradu protiv Crvene zvezde u polufinalu Kupa evropskih šampiona, obeležen njegovim autogolom i poručio da fudbal zna da kreira neverovatnu dramu.

Na dan kada se dva tima sastaju na istom mestu, s tim da se igra grupna faza Lige šampiona, Augentalera su nemački mediji upitali da li se seća 24. aprila 1991. godine.

– Ne znam taj datum, ali sigurno me pitate za revanš polufinala KEŠ u Beogradu (smeh prim. aut). Izgubili smo prvi meč u Minhenu 2:1 i bili smo primorani da pobedimo da okrenemo rezultat u Srbiji, ali nismo uspeli, iako smo bili samouvereni – pričao je Augentaler za "Augsburger-allgemeine".

Augentaler, trenutno angažovan kao ambasador Bajerna, opisao je kako je proživljavao poslednje minute na "Marakani":

– Zvezda je povela u grotlu 80.000 frenetičnih navijača, ali smo uspeli da izjednačimo iz jedine šanse. Okrenuli smo preko Bendera i činilo se da će utakmica u produžetke. Nažalost, u pokušaju da odbranim gol savladao sam Aumana i ispustili smo finale.

Uz njegov nespretan potez nadovezala se i loša orjentacija na golu Rejmonda Aumana.

– Bio je zbunjen kada su ga "napala" dvojica jugoslovenskih igrača i ubacio je loptu u gol. Sve je to fudbal – naveo je Augentaler, koji je celu karijeru proveo u velikanu iz Bavarske.

Utakmica između Crvene zvezde i Bajerna igra se večeras od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter