Izvor:
05.12.2019 u 16:15
0

SKANDAL U ITALIJI Rasisitička naslovnica „Korijera delo sport“

Italijanski "Korijere delo sport" šokirao je javnost kontroverznom naslovnicom na kojoj je uz tekst "Crni petak" stajala slika Romelua Lukakua i Krisa Smolinga.

Roma je navela da je taj naslov "užasan".

– Namera novinskog teksta zapravo je bila pozitivna. Ali, naslov je potpuno zasenio poruku protiv rasizma u priči – rekao je zvaničnik Rome Pol Rodžers, preneli su britanski mediji.

Inter je na svom Tviter profilu naveo:

– Fudbal je strast, kultura, bratstvo. Mi smo i uvek ćemo biti protiv bilo kakvog oblika diskriminacije.

Fudbalski klub Milan saopštio je da je "neprihvatljivo videti takvo neznanje o rasizmu", dok je Lukakuov agent Federiko Pastorleo, koji je Italijan, rekao da je bio "zaista posramljen" zbog takvog naslova.

– Kao agenti, pokušavamo da zaštitimo naše klijente od ovog velikog problema; (rasizam), pošto to nije samo u novinama, već problem koji možete da udahnete na stadionu, na društvenim mrežama, na ulici. Sigurno je da (Lukaku) nije srećan zbog toga, ali je dovoljno jak da se sa tim suoči – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter