Izvor:
14.11.2016 u 15:57
0

Nikola Ninković, povratak neukrotivog: Laž je da nisam hteo da igram za reprezentaciju, nacionalni dres je za mene svetinja!

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 19.00 časova u Dramenu igra revanš meč kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Norveške.

Jedan od aduta naše selekcije na ovom meču biće Nikola Ninković. Mladi vezista je doživeo fudbalski preobražaj u Đenovi. "Džigi" je ponovo u centru pažnje, ali ne zbog problematičnog ponašanja, već zbog dobrih igara i nedavnog gola protiv Milana. To je bila preporuka da selektor Tomislav Sivić ponovo pozove Ninkovića pod zastavu.

– Posle četiri godine vratio sam se u reprezentaciju. Jedva sam dočekao ovaj trenutak. Nadao sam se sve ovo vreme da ću ponovo da obučem dres Srbije. Svi znamo zašto nisam bio u selekciji proteklih godina, ali nacionalni tim nikada ne bih odbio, zaista sam počastvovan. Neki bivši rukovodioci FSS govorili su da ne želim da igram za reprezentaciju. što nema veze sa istinom. Nacionalni tim je za mene svetinja i velika čast, bez obzira o kojoj selekciji se radi – ističe Ninković.

Kakvi su utisci nakon povratka u državni tim?

Ništa se nije promenilo otkad sam poslednji put igrao, osim nekoliko saigrača, a nivo reprezentacije je na visokom nivou.

Povratak u reprezentaciju se dogodio na terenu gde ste se afirmisali?

– Kad god dođem u Humsku osećam se fenomenalno. Partizan je moja druga kuća i uvek je lepo kada igram na mom terenu. Zadovoljan sam što sam se vratio baš na stadionu, koji je moja svetinja.

Reprezentacija ima lepu prednost pred revanš u Dramenu?

– Imamo dobru zalihu pred revanš i verujem u odlazak na Euro. Cilj nam je bio da ne primimo gol u prvom meču i sada ćemo igrati rasterećeno. Čeka nas veštačka trava i meč po hladnom vremenu. Uveren sam da će se oni pripremiti za revanš mnogo bolje, ali ćemo se mi ipak radovati na kraju. Želimo uspeh za čitavu Srbiju.

U Đenovi ste se preporodili. Nedavmo ste dali gol Milanu?

– Početak ove sezone za mene je izvanredan. Podigao sam formu dobro igram, a usledio je i gol protiv Milana, koji mi mnogo znači na planu samopouzdanja. Vratio sam se u reprezentaciju tako da sam prezadovoljan.

Potpuno ste se promenili na svim planovima?

– Ozbiljniji sam i iskusniji. Odredio sam prioritete i sada mi se to na najbolji način vraća. usmerio sam temperament na prave stvari. Tako da uz promenu imidža sve ide odlično.

Trener Ivan Jurić imao je primedbu što još uvek ne govorite italijanski?

– Trudim se i učim znam osnovne stvari, koji su mi neophodne za komunikaciju, ali nadam se da ću brzo savladati jezik u potpunosti.

U Đenovi ste zajedno sa nekadašnjim večitim rivalom Darkom Lazovićem?

– On mi je pomogao kada sam stigao u Đenovu pošto je ovde starosedeoc. Družimo se kada nemamo obaveze.

Koliko pratite bivši klub Partizan?

– Stalno sam na vezi sa Ilićem, Bogosavcem, Božinovim, kao i igračima, koji nisu više u Partizanu. Osećam se kao da nisam ni otišao iz Beograda. drago mi je što je trener ponovo Marko Nikolić. On je vrhunski trener što su pokazali i rezultati cno-belih. Verujem da ćemo vratiti titulu u Humsku,jer zaostatak od šest bodova nije veliki – zaključio je Džigi.

HappyTv.rs
Foto: bktvnews.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter