Izvor:
10.01.2017 u 03:07
0

FIFA odabrala: Najbolji fudbaler u 2016. godini je… (foto)

Prva zvezda madridskog Reala i selekcije Portugalije Kristijano Ronaldo proglašen je večeras za najboljeg fudbalera planete u 2016. godini u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Nakon razlaza sa "Frans fudbalom" koji je već dodelio Ronaldu Zlatnu loptu, nagrada FIFA nosi ime "The Best", a Portugalac ju je zaslužio osvajanjem titula prvaka Evrope sa klubom i državnim timom.

On je trijumfovao ispred Argentinca Lionela Mesija, koji nije došao na svečanost u Cirihu i Francuza Antoana Grizmana.

U konkurenciji dama najbolja je Amerikanka Karli Lojd.

Za najboljeg trenera proglašen je Italijan Klaudio Ranijeri, koji je sa Lesterom napravio čudo osvajanjem Premijer lige, dok je ko žena najbolja selektorka Nemačke Silvija Neid.

Nagradu za fer-plej dobio je kolumbijski Atletiko Nasional, koji se pose avionske nesreće Šapokoensa odrekao trofeja u Kupu Sudamerikana u korist brazilskog tima.

Za najbolje navijače, priznanju koje je prvi put dodeljeno, proglašeni su navijači Dortmunda i Liverpula koji su u četvrtfinalu Lige Evrope zajedno otpevali "You`ll never walk alone" uoči godišnjice tragedije na Hilsbrou.

Najlepši gol za trofej "Ferenc Puškaš" postigao je Mohd Faiz bin Subri iz Malezije, a posebno priznanje otišlo je u ruke čuvenog brazilskog futsalera Falkaa, za fantastičnu karijeru.

FIFA je u saradnji sa Udruzenjem profesionalaca (FIFPro) izabrala i tim godine koji čine: Nojer, Dani Alveš, Pike, Serhio Ramos, Marselo, Modrić, Kros, Inijesta, Suarez, Ronaldo, Mesi.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Twitter/ESPN FC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter