Izvor:
04.03.2017 u 10:21
0

VREME JE ZA DERBI: Danas je dan fudbala u Beogradu!

Najveća utakmica srpskog fudbala, 153. duel Crvene zvezde i Partizana odigraće se danas na stadionu Rajko Mitić baš na dan kada crveno-beli proslavljaju 72. rođendan.

Ne treba podsećati da bi Zvezdi pobeda u večitom derbiju bio pravi rođendanski poklon, ujedno i put ka odbrani titule jer bi stekla devet bodova više, ali na "Marakanu" dolazi gost iz komšiluka koji nema nameru da bude veseli učesnik žurke i fešte.

Kako i uvek utakmice između Crvene zvezde i Partizana nose veliku tenziju, ali ona je pojačana prepucavanjem saopštenja između dva kluba, ali i skoro svih iz Superlige i Sudijske komisije FŠ, posle zamerki iz Ljutice Bogdana na promenu sudije da debitant Majo Vujović bude delegiran umesto najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića.

Sada više nema vremena za prepucavanja van terena, sav fokus je na fudbalerima dva tima, ali i taktičnom nadmudrivanju dvojice odličnih trenera Miodraga Božovića i Marka Nikolića.

"Teško je prognozirati ishod derbija, ali naša prednost su "Marakana", navijači i šest bodova prednosti. Trema postoji, ali samo ona pozitivna. Verujem u ekipu, nadam se lepom ambijentu i pobedi", rekao je Božović na konferenciji za medije.

Trener Partizana Marko Nikolić, kao i Božović, smatra da današnji meč ne odlučuje pitanje šampiona, ali je ulogu blagog favorita prepustio Crvenoj zvezdi.

"Zvezda ima starije igrače, šest stranaca u startnoj postavi, prva je na tabeli i igra na svom stadionu. Međutim, razmišljamo o nama i kako da odigramo dobar meč i obradujemo pobedom navijače", rekao je Nikolić, koji u večitim derbijima ima tri pobede iz isto toliko susreta.

Utakmica 24. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se danas od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter