Izvor:
13.03.2017 u 18:30
0

BIVŠI SELEKTOR POSLAO JAKU PORUKU: Hrvati, dosta više!

Hrvatima više nije potrebno prisustvo Srba da bi ih “vešali o vrbe”. Splitska “Torcida”, kojoj je očigledno draže da vređa tuđe nego da navija za svoje, sad je “ubijala” i na utakmici domaćeg fudbalskog prvenstva protiv Rijeke. Gest navijača Hajduka iznervirao je legendarnog Iliju Petkovića.

Slogani “Za dom spremni” i “Ubij Srbina” koji su parali nebo nad Poljudom, ma koliko bili uobičajeni kolorit u “lijepoj njihovoj”, ovog puta su zaprepastili ljubitelje sporta.

Novinar portala Index navodi da se “Torcida, čiji je Hajduk odavno talac, u subotu pošteno i kao nikad popi..la po nasleđu Hajduka”. I dodaje da je “povikom ‘Za dom spremni’ pljunula na sve ono što je Hajduk značio kao klub koji je odbio da igra ustašku ligu” i da su “uzvikom ‘Ubij Srbina’ samoprozvane ustaše s poljudskog severa, baš kao u Jasenovcu, u kreč zakopali uspomenu na Bearu, Đorđevića, Mićuna, Crnogorca Simovića, pa i Mikija, u koga se navodno kunu”.

– Kakve mi veze imamo s njihovom utakmicom? Jesu li oni nekad videli natpis na našoj utakmici uperen ka njima? – kaže za Blicsport naš bivši reprezentativac i selektor Ilija Petković.

– Zaista, ne mogu da verujem. Pa, ljudi idu po Mesecu, traže vodu, a oni dole uzeli koplja u ruke. Čemu to vodi! Dosta više!

Kao mogući lek za tu ostrašćenost Petković vidi, kaže, u ignorisanju s naše strane, a svakako u edukaciji na kojoj moraju da insistiraju čelnici tamošnjih klubova.

– Ti navijači su unutar klubova, sastavni deo skupština, upravnih odbora, bez njih nijedna važna odluka ne može da se donese. Sa njima mora da se priča, da se dozovu pameti. Da tako pomognemo sportu i fudbalu – poručuje Ilija Petković.

Blic
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter