Izvor:
15.03.2017 u 06:17
0

NOVI SPEKTAKL U NAJAVI: Večiti derbi na Veliku subotu?

Naši najtrofejniji klubovi najverovatnije će zadržati prvu i drugu poziciju posle regularnog dela sezone, pa će svoj 154. prvenstveni okršaj imati za mesec dana na "Rajku Mitiću".

Partizan je u prošlom kolu bez većih problema pobedio Mladost u Lučanima – 2:0 (1:0), dok je Crvena zvezda na svom terenu na isti način savladala Javor rezultatom 3:0 (1:0). A posle 26. kola skoro da je izvesno da će naredni večiti derbi, 154. po redu, biti odigran već u prvom kolu plej-ofa.

Naime, ukoliko Crvena zvezda ostane prva, a Partizan drugi na tabeli posle regularnog dela sezone, oni će se po rasporedu sastati već u prvom kolu plej-ofa, i upravo taj derbi mogao bi da odluči šampiona.

Još nije određen termin utakmica prvog kola doigravanja, odnosno 31. superligaškog kola.

Prvobitno je planirano da se poslednje kolo prve faze igra u četvrtak 13. aprila. U tom slučaju plej-of bi startovao mečevima u sredu 19. aprila.

Međutim, moguće je da terminu budu promenjeni, pa da se i 30. kolo igra u sredu 12. aprila, a 31. kolo, kada je na programu "večiti derbi", 15. aprila, na Veliku subotu.

Podela bodova

Bodovi s kraja regularnog dela sezone će, kao i prošle godine, biti prepolovljeni na početku plej-ofa, pa će, ukoliko ostane ova razlika, Zvezda u plej-of ući s tri boda više od Partizana.

Propozicije

A ono što mnogi ne znaju jeste šta će biti ukoliko večiti rivali na potpunom kraju sezone, posle plej-ofa, budu imali isti broj bodova. U tom slučaju šampion će biti Crvena zvezda kao tim koji je regularni deo sezone završio na liderskoj poziciji. Dakle, neće odlučivati ni gol-razlika niti međusobni skor, već se gleda pozicija na kraju regularnog dela sezone.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter