Izvor:
22.05.2016 u 18:25
0

MUSLIN: Jedinstvo je ključna reč za reprezentaciju!

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin poručio je danas da je nacionalnom timu u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiju najpotrebnije jedinstvo.

Hvala predsedniku i rukovodstvu Fudbalskog saveza što su mi dali poverenje. Ovo gledam kao čast, ali i veliku obavezu i na taj način trebalo bi da razmišljaju i igrači. Ubeđen sam da možemo da se plasiramo u Rusiju, da je drugačije ne bih ni prihvatio poziv. U ovom trenutku prva reč koja mi pada na pamet je jedinstvo, kao što je viđeno prilikom izbora novog predsednika FŠ – rekao je Muslin na zvaničnoj promociji u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi.

Prethodno, Muslin i predsednik Slaviša Kokeza potpisali su ugovor do kraja kvalifikacija, koji će automatski biti produžen ukoliko se izbori plasman na Mundijal u Rusiju.

Dobili smo selektora koji ima veliku reputaciju i pre svega ogroman autoritet. FŠ i tim koji vodim daće sve od sebe da selektoru obezbedi jedinstevnu podršku. Želimo da vratimo kult reprezentacije i plasiramo se na Mundijal – rekao je Kokeza.

Muslin je potom predstavio svoj stručni štab, u kojem su Sergej Gurenko, Mladen Krstajić, Zoran Filipović, Radiša Ilić i Marko Stojanović.

Očekuje nas veliki rad jer se nismo plasirali na tri uzastopna velika takmičenja. Reći ću igračima da su oni 50 odsto krivci za neuspehe, dok preostalih 50 odsto ide na druge okolnosti. Ali, osetio sam u razgovoru sa njima da imaju veliku želju da igraju za Srbiju – istakao je Muslin i dodao da će ostati pri stavu da stranci nisu potrebni reprezentaciji.

Muslin će na klupi Srbije debitovati u sredu u Užicu, u prijateljskom meču protiv Kipra, šest dana kasnije na programu je meč sa Izraelom u Novom Sadu, a najjača provera biće meč protiv Rusije 5. juna u Monte Karlu.

Tanjug
Foto: Twitter/Futbol Markez

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter