parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Posledice 153. večitog derbija: MAKSIMALNO ČETIRI STRANCA U SUPERLIGI!

 

"Sa šest stranaca, nažalost, se ne dobija nikakav kvalitet lige, imali smo priliku to da vidimo. Nisam video specijalni kvalitet kod stranaca koji su igrali derbi. Kada se dovode, dosta su plaćeni i treba da prave razliku. Razmotrićemo ideju da se broj smanji na četiri, možda i manje", rekao je Slaviša Kokeza, posle 153. večitog derbija.

Dve nedelje kasnije njegove reči su pretočene u delo. Odbor za hitna pitanja FS je na današnjoj sednici, a na inicijativu Kokeze, odlučio da već od sledeće sezone broj stranih igrača u klubovima ne sme da bude veći od četiri. Podsetimo, do sada je bilo moguće da u jednom timu na terenu bude njih šestorica.

 

 

U Prvoj ligi Srbije maksimalan broj stranih igrača biće samo dva.

Odbor za hitna pitanja FSS takođe je predložio i sledeće mere za unapređenje klupskog fudbala.
- Da se smanji broj glavnih i pomoćnih sudija Super i Prve lige Srbije u skladu sa preporukama Sudijske komisije UEFA.
- Da se smanji broj delegata Super i Prve lige Srbije i uvede obavezno polaganje stručnog ispita u cilju kvalitetnijeg nadzora na utakmicama.
- Da se izvrše odgovarajuće izmene i dopune disciplinskog pravilnika FSS u smislu uvođenja disciplinske odgovornosti klubova po osnovu neispunjavanja finansijskih obaveza prema FSS.
- Da se uveća minimalni broj igrača koji nastupaju u reprezentativnim selekcijama FSS sa dva na četiri kao razlog za odlaganje prvenstvenih mečeva Prve lige Srbije.
- Da se da preporuka organima koji upravljaju takmičenjima Super i Prve lige Srbije da se prvenstvene utakmice ubuduće odigravaju i petkom i ponedeljkom. I to tako što će se jedna utakmica Superlige igrati petkom, a utakmice Prve lige Srbije po jedna petkom i ponedeljkom, a sve u cilju povećanja broja gledalaca na fudbalskim stadionima.
- Odbor je zadužio stručnu službu FSS da sve stavove i zaključke ugradi u odgovarajuće propise i dokumenta za takmičarsku sezonu 2017/2018.

 

 

Mozzartsport
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost