Izvor:
26.03.2017 u 17:54
0

JASNA PORUKA Tadić: Žao mi je što kostolomac Tejlor neće igrati u Beogradu!

Defanzivac Aston Vile Nil Tejlor propustiće duel sa Srbijom 11. juna u Beogradu jer je isključen posle užasnog starta nad Ircem Kolmenom, kome je slomio nogu. Isti momak je u prošlom kolu glavnom adutu "orlova" Dušanu Tadiću polomio nos.

Operacija „Gruzija” je uspešno završena! Fudbaleri Srbije nošeni fantastičnom igrom Dušana Tadića savladali su u Tbilisiju Gruzine (3:1), a zahvaljujući remiju Republike Irske i Velsa (0:0), postali smo i lideri grupe D u kvalifikacijama za Mondijal.

Naredni rival Srbije na putu za Rusiju 2018. jeste selekcija Velsa, sa kojom će igrati 11. juna, a „zmajevi” u Beograd dolaze bez Gereta Bejla i Nila Tejlora. Superstara Reala nećemo gledati zbog parnih kartona, dok velški grubijan Nil preskače susret zbog isključenja u Dablinu, koje je zaradio posle pogibeljnog starta nad Ircem Šejmusom Kolmenom. Tejlor mu je slomio nogu, a svi smo ga dobro upamtili kada je u kardifovskom remiju sa Srbijom (1:1) defanzivac Aston Vile polomio nos našem najboljem igraču Dušanu Tadiću.

Glavni adut Srbije i Sautemptona u razgovoru za Blicsport ističe da bi voleo da Vels protiv „orlova” igra u najjačem sastavu i da mu je najviše žao što kostolomac Tejlor neće igrati u presudnom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

– To što Garet Bejl neće igrati za Vels u Beogradu od velikog je značaja, jer je on njihov najbolji igrač. Ako mene pitate, voleo bih da on igra protv Srbije, da na terenu pokažemo da smo kvalitetniji. Pogotovo bih voleo da igra Nil Tejlor, ali šta da se radi. Velšani igraju veoma grubo i takve partije im se nekada isplate, a nekada ne – rekao je Tadić.

Pobeda nad Velsom u Beogradu približila bi nas Mondijalu?

– Pre svega sam presrećan što smo uspeli da preokrenemo rezultat protiv Gruzije. Ukoliko hoćemo na Svetsko prvenstvo, moramo da igramo bolje. U uvodnim minutima smo olako primili gol, što je njima dalo dodatnu energiju. Na poluvremenu nam je selektor Slavoljub Muslin rekao da se trgnemo i uspeli smo da njegove reči sprovedemo u delo. Ne znam koliko će nam bodova biti potrebno kako bismo ostvarili plasman u Rusiju, gledamo samo narednog rivala, sledeću utakmicu, jer je ona za nas najvažnija. To nam je usadio selektor Muslin, ali i svi ljudi iz stručnog štaba. U junu nas očekuje duel sa Velsom, pa nam je sada ta utakmica najbitnija.

Navikli ste nas na pogodak i asistenciju u svakom meču. Nadamo se da ćete po istom receptu odigrati i protiv „zmajeva”?

– Mislim da nije važno ko daje i namešta golove, već je najbitnije da Srbija pobeđuje kako bismo se plasirali na Svetsko prvenstvo! Svaki igrač u reprezentaciji se maksimalno zalaže na terenu kako bismo došli do trijumfa, a to je i najveća snaga naše selekcije.

Kad god našoj selekciji krene po zlu, vi preuzmete odgovornost. Da li se osećate kao lider „orlova”?

– Volim da preuzmem odgovornost i ne bežim od nje. Prija mi kada situaciju imam u svojim rukama i kada od mene zavisi. Jeste teško, ali se u tim trenucima zbog adrenalina osećam neopisivo. Pritisak me motiviše da pružim još bolje partije.

Koliko vam prijaju česta poređenja sa legendarnim Piksijem?

– Poređenje sa Draganom Stojkovićem me dodatno motiviše, jer svi znaju kakav je on igrač bio. To mi daje snagu da pružim maksimum, da izvučem iz sebe ono najbolje – zaključuje Tadić.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter