Izvor:
30.03.2017 u 00:18
0

Grobari pisali navijačima Spartaka: BRAĆO NAŠA, NI JEDAN SRBIN NEĆE IZBOSTI RUSA ZBOG NAVIJAČKE PRIPADNOSTI!

Pristalice crno-belih eksplicitno se ogradili od napada na fanove moskovskog kluba.

Vest koja se brzo “primila” da su dvojicu teško povređenih navijača Spartaka noževima ranili navijači Partizana, uznemirila je i pogodila pristalice crno-bele boje.

Nikakvih pouzdanih dokaza za takve tvrdnje nema, niti je dosadašnja istraga koja je u toku, pokazala da ovaj gnusan napad ima bilo kakve veze sa Grobarima, ali je po inerciji mnogima palo napamet da incident povežu sa njima.

U međuvremenu, navijači Partizana su reagovali u svoju odbranu: pismom koje su poslali na adresu fanova Spartaka u kome su se eksplicitno ogradili od napada na ruske navijače.

Rusi su to pismo “okačili” na svom navijačkom sajtu, a mi ga prenosimo u celosti.

Za one koji ne znaju, posle utakmice Crvene zvezde i Spartaka, dva navijača gostujućeg tima su izbodena nožem. Obojica su ranjeni i prebačeni u bolnicu u teškom stanju. Verzija napada koja se pojavila, da su navijači Partizana napali Ruse pogodila je sve one koji vole crno-bele boje, i zaista je bilo neprijatno čitati takve naslove u raznim tabloidnim medijima – napisali su Grobari Rusima.

– Naš prećutni navijački kodeks je da nikada ne napadamo braću Ruse, a to podrazumeva ni one koje ne navijaju za CSKA: Zato što, iznad svega, mi smo braća po veri i duhu, a boje nam nisu problem niti prepreka. Ali, većina medija je pomislila odmah da su Grobari izvršili ovaj varvarski čin. Ali, mi znamo i ne zaboravljamo šta ste vi, veliki ruski narod, učinili za nas i, verujte nam, nijedan Srbin ne bi išao na Rusa zbog šala, bez obzira za koga navijao. Želimo da znate da Grobari nemaju ništa sa ovim napadom.

U saopštenju se takođe dodaje da su navijači Partizana organizovali akciju skupljanja novca za povređene Ruse i njihovo dalje lečenje, kao i transport do domovine, poželevši obojici brz oporavak.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter