Izvor:
26.04.2017 u 16:16
0

MURINJU 200 MILIONA ZA RENOVIRANJE TIMA: Junajted odrešio kesu! (VIDEO)

Sve je izvesnije da će od ovog leta ekipa Mančester junajteda biti bez Zlatana Ibrahimovića i Vejna Runija, a u upravi ne sede skrštenih ruku: Žozeu Murinju je dozvoljeno da utroši 200 miliona evra za njihove zamene, a on je voljan da taj novac uloži u dva izvrsna napadača.

Kako javlja britanski "San", upravo će toliko novca Junajted izdvojiti za dovođenje Antoana Grizmana iz Atletiko Madrida i Andree Belotija iz Torina.

Problemi, svakako, postoje. Grizman želi nastupe u Ligi šampiona ako napusti "Visente Kalderon", a Torino želi 100 miliona evra ne bi li se odrekao sjajnog špica, što je klauzula koju ima i Francuz iz Atletika.

Junajted, u ovom trenutku, ne zauzima mesto koje vodi u elitno evropsko klupsko nadmetanje – peti je, sa bodom manje od gradskog rivala Sitija koji je na željenoj, četvrtoj poziciji, koja znači i učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok je trećeplasirani Liverpul na tri boda udaljenosti od Murinjove ekipe, ali je i odigrao dva meča više. Rasplet će pristalice i uprava Junajteda saznati u šest preostalih prvenstvenih nastupa, a možda i kroz Ligu Evrope, čiji prvak stiče pravo na selidbu u najviši rang kontinentalnog takmičenja.

Sa druge strane, postoje i dobre strane rastanka sa legendarnim napadačima, što Runi i Ibrahimović svakako jesu. Kasa Junajteda će, naime, biti punija za 500.000 funti, odnosno oko 586.000 evra nedeljno, što ostavlja mogućnost za visoke plate koje se mogu ponuditi pomenutom tandemu Grizman – Beloti.

Runija čeka odlazak ili u stari klub, Everton, u neki od bogataških klubova iz Kine ili u američku MLS ligu u kojoj se, takođe, dobro zarađuje, dok je Ibrahimovićeva karijera pod znakom pitanja posle povrede ukrštenih ligamenata u pobedi nad Anderlehtom (2:1) u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope.

Grizman, 26-godišnjak koji je u ovoj sezoni dao 25 golova na 46 nastupa za Atletiko, a od dolaska iz Real Sosijedada za ove nepune tri sezone bio 82 puta strelac na 153 utakmice za "jorgandžije", jedan je od najboljih špiceva u Evropi, što je potvrdio i golovima za Francusku (15 na 41 meču) i priznanjima, među kojima je i za najboljeg igrača Primere 2016, ispred Ronalda i Mesija, te trećim mestom u poslednjem izboru za Zlatnu loptu.

Beloti je tri godine mlađi, za italiju je odigrao tek sedam mečeva, triput bio strelac, ali je od dolaska iz Palerma u Torinu, gde mu je trener sada Siniša Mihajlović, "eksplodirao". Ne odmah prošle sezone (12 golova na 36 mečeva), ali ove je na 32 nastupa matirao golmane čak 27 puta.

Izvor: Blic
Foto: manutd.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter