Izvor:
07.05.2017 u 19:43
0

KO DOLAZI UMESTO GROFA: Oni su kanidadati za nobog trenera Zvezde

Crvena zvezda je ostala bez trenera pošto je Miodrag Božović podneo ostavku, a sada je red na upravu da dovede novog šefa stručnog štaba.

U pitanju su nekadašnji asovi Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon i Boško Đurovski.

Vladimir Petrović rođen je 1. jula, 1955. godine u Beogradu i bivši selektor seniorske reprezentacije Srbije.

Tokom igračke karijere igrao je uglavnom za Crvenu zvezdu i stekao počasnu titulu "Zvezdine zvezde", odnosno jednog od pet legendarnih fudbalera ovoga kluba.

Karijeru je započeo u Crvenoj zvezdi, odigravši 1971, sa samo 16 godina, debitantsku utakmicu za prvi tim. Sa Crvenom zvezdom je osvojio pet titula prvaka Jugoslavije, šest Kupova Jugoslavije i stigao do finala kupa UEFA 1979. godine, u kojem je Zvezda bila poražena od Borusije iz Menhengladbaha. Za Crvenu zvezdu je odigrao 497 mečeva, od čega 258 prvenstvenih.

Vladimir Petrović Pižon je 15. septembra 2010. izabran za selektora reprezentacije Srbije. Na mestu selektora ostaje do 14. oktobra 2011. kada je došlo do sporazumnog raskida ugovora između njega i FSS usled neuspeha reprezentacije Srbije u Kfalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

Drugo ime koje je u opticaju je Boško Đurovski.

Fudbalom je počeo da se bavi još kao pionir u FK Teteks, odakle je kao omladinac sa nepunih četrnaest godina otišao u beogradsku „Crvenu zvezdu“. Za prvi tim Zvezde debitovao je 1978. godine, sa sedamnaest godina, gde je ostao punih devet sezona, do 1989. godine. Za Crvenu zvezdu je odigrao 509 utakmica i postigao 103 gola. Internacionalac je postao 1989. kada je iz Zvezde prešao u švajcarski Servet u kojem je ostao sve do 1995. godine gde je završio svoju fudbalsku karijeru. Sa Servetom je postao prvak Švajcarske i kao igrač i kao trener.

Po završetku švajcarske karijere, vraća se u Srbiju, gde je kao prvi trener vodio obrenovački Radnički Obrenovac, Rad, Srem iz Sremske Mitrovice, PSK Pančevo i Radnički Niš, sa ne baš zapaženim uspehom.

U martu 2007. preuzima funkciju šefa stručnog štaba FK Crvena zvezda (Beograd), nakon ostavke Dušana Bajevića – za vreme utakmice sa novosadskom Vojvodinom (0:3). i sa „crveno-belima“ osvaja 'duplu krunu' – prvu titulu prvaka Srbije (2006/07), i Kup Srbije 2006/07.

Trener koji sedne na uzavrelu klupu Zvezde bio bi privremeno rešenje do kraja sezone.

Kurir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter