Izvor:
07.05.2017 u 21:35
0

ZVEZDA VEĆ NAŠLA ZAMENU BOŽOVIĆU? Ovo je prvi pik crveno-belih!

Slovenački stručnjak Matjaž Kek prvi je pik Crvene zvezde za novog šefa stručnog štaba, saznaje Kurir.

Kek bi sa početkom priprema za narednu sezonu trebao da preuzme crveno-bele koje do danas trenirao Miodrag Božović.

Do kraja predstojeće sezone Crvenu zvezdu bi privremeno vodio privremeni trener.

Kek je bivši selektor Slovenije, a od 2013. godine sa velikim uspehom vodi Rijeku. Sa Rijekom je osvojio jedan kup Hrvatske i jedan Superkup Hrvatske, poslednje tri sezone je završio kao drugi na tabeli iza zagrebačkog Dinama, a ove sezone je na dobrom putu da prekine dominaciju Zagrebčana. Rijeka ima pet bodova više četiri kola pre kraja prvenstva.

Najveći uspeh sa Rijekom na međunarodnoj sceni su dva učešća u grupnoj fazi Lige Evrope, u sezonama 2013-2014 i 2014-2015.

Matjaž Kek je rođen 9. septembra 1961. godine u Mariboru, a tokom igračke karijere je nastupao za lokalne klubove i par austrijskih klubova. Upisao je i jedan nastup za reprezentaciju Slovenije.

Trenerskim poslom je počeo da se bavi 2000. godine, i to u Mariboru kao član stručnog štaba. Naredne godine je preuzeo klub i vodio do 2004. godine. U sezoni 2006-2007 je bio selektor pionirske selekcije Slovenije, a 2007. postao selektor A selekcije. Najveći uspeh je ostvario u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. kada je odveo tim na takmičenje u Južnu Afriku.

Godinu dana kasnije sporazumno je raskinuo ugovor sa Fudbalskim savezom Slovenije i zatim postao trener Al Itihada iz Saudijske Arabije.

Rijeku je preuzeo 27. februara 2013. godine i postao trener sa najdužim stažom u istoriji ovog kluba.

Izvor: Kurir
Foto: crvenazvezdafk.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter