Izvor:
09.05.2017 u 16:40
0

BRAZILSKI FENIKS: Šapekoense osvojio titulu 159 dana posle velike tragedije! (FOTO)

Fudbaleri Šapekoensea, brazilskog kluba koji je u avionskoj nesreći u Kolumbiji 28. novembra prošle godine ostao bez velikog broja igrača i članova stručnog štaba, osvojili su titulu prvaka savezne države Santa Katarina.

Šapekoense je i pored poraza u revanš duelu finala plej-ofa, na svom terenu od Avaija sa 1:0, uspeo da odbrani trofej osvojen prošle godine, jer je u prvom meču trijumfovao identičnim rezultatom, a zahvaljujući boljem učinku iz ligaškog dela prvenstva ostao na tronu.

Uspeh kluba je utoliko veći, ako se samo prisetimo 28. novembra i velike avionske nesreće…

Niko nije ni slutio tog novembarskog dana da će let Šapekoensea na finale Kopa Sudamerikana sa Atletiko Nasionalom okončati tragično, stradanjem 71 osobe. Samo šest putnika je preživelo od kojih trojica fudbalera, a grad od 200.000 stanovnika i cela planeta ostali su u čudu i žalosti.

Svet je slao poruke podrške i nudio pomoć ovom brazilskom klubu, možda najviše iz straha da se Šapekoense ne ugasi, ali se iz pepela starog, uzdigao novi, i to šampionski.

Čak 25 novih igrača je dovedeno, ali su uz podršku Džeksona Folmana, Alana Rušela i Neta, fudbalera koji su preživeli tragediju svi veoma brzo shvatili važnost grba koji nose na grudima.

Domaći teren Šapekoensea, "Arena Konda", postala je uskoro neosvojiva tvrđava za veliki broj klubova, gde su pred često ispunjenim stadionom kapaciteta 22.600 mesta novi igrači Šapea igrali u čast svojih preminulih kolega.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter