Izvor:
10.05.2017 u 14:39
0

ZVEZDA I PARTIZAN PRITISKALI SUDIJE: Kazna je IZBACIVANJE IZ LIGE?

Dva naša najveća fudbalska kluba, Crvena zvezda i Partizan najverovatnije neće biti kažnjeni zbog pretnji koje su upućivali sudijama pre i tokom utakmica, barem sudeći prema izjavama nadležnih fudbalskih funkcionera!

Sudijska komisija FSS saopštila je u ponedeljak da su čelnici večitih rivala zvali arbitre i upadali im u svlačionice, ali to neće biti dovoljno da ih izbace iz lige, što je propisana kazna za tu vrstu prekršaja!

Predsednik Zajednice superligaša Dragomir Lazović smatra da bi izbacivanje Zvezde i Partizana u niži rang bilo previše strogo.

"Ukoliko se ispostavi da zaista jesu vršili pritisak na sudije, treba ih kazniti oduzimanjem bodova. Smatram da bi bilo brutalno izbaciti ih iz lige zbog dve utakmice. To bi zaista bilo previše. Moj utisak je da je dobro što se o problemima u fudbalu konačno priča i što se ne guraju pod tepih. Naravno, Zvezda i Partizan su veliki klubovi i ne treba im sve ovo" – rekao je Lazović.

Prema njegovim rečima, vrlo je moguće da je cela priča predimenzionirana i da pritiska od strane klubova nije ni bilo.

"Najpre bi trebalo ispitati sve informacije, jer se kod nas mnogo više piše i priča nego što se zaista dešava. Važno je utvrditi šta je bilo, jesu li iz Zvezde i Partizana stvarno vršili pritisak. Ukoliko jesu, onda to mnogo govori o karakterima ljudi u tim klubovima. Sa druge strane, nisam siguran da je bilo koji klub koji je bio protivnik Zvezdi i Partizanu uložio neku žalbu" – istakao je Lazović.

SUDIJE ISPITANE

Iz saopštenja organizacije lako je zaključiti da su "večiti" duži vremenski period pokušavali da utiču na sudije. Predsednik Sudijske komisije Đorđe Žutić tvrdi da je organizacija blagovremeno reagovala, ali nije o tome obavestila javnost.
"Svim slučajevima pojedinačno smo pristupili, obavešteni su nadležni organi i na tome se radi. Sudije su ispitane, dale su i pismene izjave. Smatrali smo da nije potrebno da izlazimo u javnost. Ne znam kakve mogu da budu posledice po klubove čiji čelnici prete sudijama. Da budem maksimalno iskren, na ovim našim prostorima, u atmosferi i navikama koje su otvorene, nije nam lako da zaštitimo sudije" – zaključuje Žutić.

Izvor: Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter