Izvor:
12.05.2017 u 13:44
0

AFRO-OBILIĆ: Igra samo jedna domaća igračica!

Utakmica Superlige Srbije za žene između Obilića i Napretka iz Kruševca na terenu na Adi Ciganliji privukao je pažnju mnogih znatiželjnih prolaznika koji su se u sredu našli na popularnom rečnom jezeru.

Razlog nije to što se igrao jedan od odlučujućih mečeva plej-auta domaće lige, već to što gotovo kompletan tim sa Vračara čine tamnopute fudbalerke iz Nigerije i Gane.

Obilić je rano poveo. Već u 20. minutu Marija Jetunde Aluko je domaćem timu donela vođstvo, a sa tribina su se mogli čuti pohvalni komentari kako igrom podseća na Dragoslava Šekularca. Proslava gola je ipak bila u afričkom stilu, nalik radovanju Obafemija Martinsa.

Timu sa Vračara, u kojem igra samo jedna domaća igračica, očajnički je trebala pobeda kako bi ostao u ligi, a predsednik kluba Ljubinko Jevtić smatra da bi to odavno bilo rešeno da je njegova ekipa bila kompletna od početka sezone.

One su stigle još pre tri-četiri meseca. Međutim, postojao je problem sa registracijom. Tražili smo sertifikate, neke smo dobili, neki su kasnili, a objašnjenje je bilo da su problem zemlje iz kojih dolaze – kaže Jevtić za „Alo!“.
Radi se o pet devojaka iz Gane i isto toliko iz Nigerije. Neke od njih su reprezentativke svoje zemlje i učestvovale su na čak tri svetska prvenstva za mlađe kategorije. Ipak, s obzirom na siromaštvo koje vlada u pomenutim afričkim državama, rado su prihvatile poziv da zaigraju u Srbiji.

Motiv im je da se pokažu u što boljem svetlu i nađu dobar angažman u velikim evropskim klubovima. Nisu zahtevne. Ovde igraju za stan, hranu i povratnu avionsku kartu, koja je paprena. Po njih tri živi u odvojenim stanovima na Bulevaru kralja Aleksandra. Ne izlaze puno jer su baš pobožne, najviše vole da skoknu u neki od obližnjih supermarketa – dodaje predsednik ŽFK Obilić.

Ipak, na žalost afričkih fudbalerki, a na radost Kruševljanki, u poslednjim trenucima meča Napredak je izjednačio, što je bio i konačni ishod duela.

Nisam zadovoljna. Imale smo šansu da pobedimo, držale smo stvari u svojim rukama, ali smo ih ispustile. Ne znam šta se desilo. Ostaje nam da podignemo glave, nastavimo da koračamo i budemo bolje u narednom meču – kazala je Agjei Viktorija Antvi – golman Obilića i jedna od najzapaženijih na meču.

Do kraja šampionata ostalo je još tri kola, a tim sa Vračara nalazi se na poslednjem mestu na tabeli.

Izvor: Alo
Foto: YouTube Printscreen/Highlights Football

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter