Izvor:
23.05.2017 u 02:17
0

Mažić iskren: NE ZNAM DA LI SUDIM FINALE KUPA, MOJ CILJ JE LIGA ŠAMPIONA!

Milorad Mažić, najbolji srpski internacionalac, koji je sinoć sa svojim pomoćnicima delio pravdu na poslednjem meču Superlige Partizan – Mladost (5:0) i u "miks zoni" bio na usluzi novinarima. Više diplomatski, ali opet iskreno, odgovorio je na nekoliko pitanja. Poručio je da ne zna da li će deliti pravdu "večitima" u subotu u finalu Kupa Srbije, želji da njegov srpski tim sudi finale Lige šampiona…

O domaćoj Superligi?

– Molim vas, nemojte samo o tome…

O Superkupu Real – Sevilja, pet mečeva Lige šampiona, dva meča Lige Evrope i dva meča kvalifikacija za Mundijal?

– Bila je to sezona za pamćenje. Ponosan sam na sve ono što smo moji pomoćnici i ja uradili u sezoni koja se polako privodi kraju. Zaista smo imali mnogo razloga za zadovoljstvo. Očekivao sam da ćemo biti u finalu Lige šampiona svi, ali na kraju sam poziv dobio samo ja, kao četvrti sudija. Ipak, idemo na Kup konfederacija i to je veliki izazov za nas.

O ciljevima u narednom periodu?

– Kao i svakom profesionalcu, moj i cilj mojih kolega je da budemo u finalu Lige šampiona. Čekamo neku drugu šansu i nemam dilemu da ćemo stići do tog finala. To je kruna karijere jednog sudije u klupskim takmičenjima.

O pritiscima u poslu fudbalskog sudije?

– Navikli smo svi da nosimo pritisak i to je sastavni deo mog života. Za mene to nije ništa posebno. Ne znam da li je ovo bila najteža sezona za nas. Od Superlige do Lige šampiona. Ako se setite, bili smo u oktobru prošle godine i na meču zonske lige u Surčinu između Jedinstva i Borca iz Ostružnice. I to je bilo jedno sjajno iskustvo za nas.

O tome da li će deliti pravdu u subotu u finalu Kupa?

– Neka Sudijska komisija odluči. Bilo bi nekorektno da ja najavljujem da li sam ja pravi izbor. Sigurno da u Fudbalskom savezu Srbije imaju još dobrih rešenja za taj duel.

ZAGREVANjE U CRVENO-BELOM

SUDIJSKA trojka na čelu sa Mažićem se u nedelju uveče zagrevala pred meč Partizan – Mladost u crveno-belim majicama.

– Ne znam da li ste primetili da je na majicama bio grb FSS. Sa ponosom uvek nosimo opremu koju na na domaćim terenima obezbeđuje naš savez – kaže Mažić.

Izvor: Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter