Izvor:
24.05.2017 u 16:26
0

ZVEZDA U HAOSU: Nema tim ni upravu, 29. juna izlazi u Evropu!

Teški dani su pred Zvezdom. Osvajanje Kupa Srbije koje se nameće pod moranje, ozbiljan remont ekipe, moguća prestrojavanja u rukovodećem kadru kluba. Stres do stresa.

A šta bi se tek dogodilo ukoliko crveno-beli u subotu (18) u Humskoj dozvole Partizanu da spoji trofeje i osvoji duplu krunu? Bila bi to ravno katastrofi i jedna od najgorih sezona u istoriji velikana iz Ljutice Bogdana. Jedno je jasno, tek posle izborne skupštine, koja je na programu 4. i 5. juna, znaće se većina odgovora na pitanja od krucijalnog značaja za Zvezdu. Najvažnije – ko će upravljati klubom. Da li će Zvezdan Terzić “preživeti” ili će pak da prepusti kormilo nekom drugom, biće poznato za nepune dve sedmice. Do tada, navijači će da grickaju nokte.

Zvezdu 29. juna čeka prvi zvaničan meč u narednoj sezoni, prva utakmica premijernog kvalifikacionog kola za ulazak u Ligu Evrope. Dakle, pripreme počinju tri nedelje pre toga, najkasnije 10. juna, dakle za prestrojavanja ima 17 dana. Malo!

Ali, kakav god izborni rezultat da bude, ono što je potpuno sigurno, prvom timu vecešampiona predstoji verovatno nezapamćena rekonstrukcija. Pojedinim igračima ističu ugovori, nekima će se klub svakako zahvaliti na saradnji – što zbog manjka kvaliteta, što zbog isteka roka trajanja. Uglavnom, kako stoje stvari, sa kompletnog spiska prvotimaca neće ispasti samo 10-12 fudbalera.

Najverovatnije, Zvezdin dres će da razduže Kahriman, Supić, Petković, Le Talek, Aleksandar Luković, Anđelković, Ristić, Poletanović, Ruiz, Kanga, Milijaš, Orlandić, Sikimić. U Ljutice Bogdana trebalo bi da ostanu Manojlović, Frimpong, Milošević, Donald, Srnić, Andrija Luković, Račić, Adžić, Ilić, Boaći, Vujaklija, Milić, Pavkov i Vučićević. Sudbina Srđana Plavšića, jedinog igrača za koga bi Zvezda mogla da inkasira neku ozbiljniju sumu, neizvesna je. Dakle, neverovatno tumbanje ekipe je na pomolu. Pogotovo što bi Crvena zvezda morala da pokuša barem ove godine da napravi neki zapaženiji rezultat u Evropi, što će očigledno biti Sizifov posao.

I za kraj, šta se može očekivati od same izborne skupštine? Ako Terzić zadobije još jednom poverenje delegata, predstoji mu rudarski posao. U suprotnom, sigurno dolazi novi predsednik, generalni direktor, ali i novi sportski direktor.

ĐUROVSKI POD ZNAKOM PITANJA

Trener Boško Đurovski doveden je kao privremeno rešenje. Veliko je pitanje da li će čak i ako osvoji Kup dobiti šansu da vodi crveno-bele i u predstojećoj sezoni. Ruku na srce, čovek nije imao ni vremena da nešto opipljivije promeni u neverovatnoj razvalini od tima koju je nasledio od Miodraga Božovića. Izgleda da će Đurovski, kako god da se završi skupština, ipak da napusti mesto šefa stručnog štaba.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter