Izvor:
10.07.2017 u 03:11
0

PAKLENO LETO NA MARAKANI: Mančester siti ponudio Zvezdi 5,5 miliona funti za braću Ilić, ali postoji i jedan uslov!

MANČESTER siti, kako saznaju “Novosti”, dostavio je na adresu Crvene zvezde ponudu vrednu 5,5 miliona funti za talentovanu braću Luku (18) i Ivana (16) Ilića! Prebogati engleski klub želi odmah da plati talentovane igrače i da ih ostavi na “Marakani” još godinu-dve dana da stasavaju, s tim da bi crveno-beli imali obavezu da braća odigraju 50 odsto mečeva u sezoni!

– Interes iz Engleske za Iliće postoji, ali ništa nije potpisano – rečeno nam je u Crvenoj zvezdi.

Ponuda je samo dodatno užarila ionako vrelo leto na “Marakani”, u kome generalni direktor Zvezdan Terzić pravi novi sistem i želi da isforsira više igrača iz omladinskog pogona. Ako se prihvati ponuda za Iliće, uprava bi sama sebi pucala u nogu, jer bi plan propao u samom začetku. S druge strane, sa 5,5 miliona evra, klub bi mogao da isplati potraživanja Univerzal banke i samim tim smanji dug na ispod 20 miliona evra, što bi još više opustilo uže koje je zatezalo vrat u poslovanju. A za Zvezdu je podjednako važno da, uz dobre sportske rezultate, na poslovnom planu dug što pre svede na nulu.

Ovo je idealna prilika da se učini tako nešto, a s druge strane, ukoliko bi Luka i Ivan u prvom timu opravdali epitet ekstratalenata, onda bi dugoročnije gledano crveno-beli bili na gubitku. Međutim, kako je Terzić nedavno rekao: “Ako Zvezda ima mogućnost da nekim transferom smanji dug, ne sme da čeka, već mora da ga realizuje”.

Ivan Ilić je sa 16 godina i 15 dana zaigrao za Crvenu zvezdu u meču sa Spartakom (2:1) i postao najmlađi debitant u istoriji, nadmašivši Luku Jovića. Ivan je dobru rolu imao i na EP u Hrvatskoj za kadete, gde je Srbija ispala posle prvog kruga, ali za njega svi stručnjaci kažu da je fudbaler budućnosti i jedan od najvećih bisera u svom godištu.

Luka Ilić je bio na više priprema dok je trener bio Miodrag Božović. Prvi put je zaigrao protiv Ludogoreca u prijateljskom meču, ali je debitovao u oficijalnim utakmicama posle brata Ivana – tek protiv Florijane u revanšu. S obziom na konkurenciju u timu, teško je verovati da će se Luka izboriti za neku veću minutažu.

Crvena zvezda je na potezu, Mančester siti je predložio posao, neće mnogo čekati…

Novosti
Foto: Facebook/Luka Ilić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter