Izvor:
21.07.2017 u 14:00
0

HUMANOST NA DELU : Nemanja Matić pomaže obnove srpsku svetinje!

Odavno je poznato da je fudbaler Čelsija,Nemanja Matić pomogao Ubu, doniravši novac za, između ostalog, izgradnju nedavno otvorenog stadiona "Dragan Džajić" i sportski centar, a i sam vrlo često koristi slobodne momente da iz Londona dođe tamo gde je odrastao.

Fudbaler sada plaća i rekonstrukciju tornja od 41 metra u sklopu Hrama Prenosa moštiju oca Nikolaja u rodnom Vrelu.

– Iako je veoma stara, svetinja je ipak lepo uređena i očuvana, zahvaljujući brizi žitelja Brezovice, Vrela i Takova, sela koja sačinjavaju ovu crkvenu opštinu. Uređuje se i dalje, uz pomoć dobrih ljudi kao što su Nemanja Matić i naši parohijani – rekao je protojerej Nebojša Milivojević.

Crkva je sagrađena pre 170 godina.

– Očekujemo da do sredine avgusta bakrom bude prekriven crkveni toranj i obnovljena fasada. Hram u Vrelu ubraja se u red najlepših ne samo na području Arhijerijskog namesništva Tamnave, već i Eparhije valjevske – rekao je protojerej.

Matić je, podsetimo i to, preuzeo finansiranje fudbalskog kluba Jedinstvo iz Uba.

izvor/telegraf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter