Izvor:
27.07.2017 u 00:23
0

Stramaćoni: Stanković moj bratić, Zvezda težak rival!

Trener fudbalera Sparte iz Praga Andrea Stramaćoni rekao je danas da veoma ceni Crvenu zvezdu, ali da njegov tim ima jasan cilj – plasman u grupnu fazu Ligu Evrope.

Stramaćoni, veliki prijatelj legendarnog srpskog fudbalera Dejana Stankovića, otkrio je da pričao sa bivšim asom Zvezde o predstojećim duelima.

Trener Sparte je na srpskom, uz smeh, rekao: "Dejan je bratić moj".

"Naše prijateljstvo prevazilazi fudnal jer je značajan prijatelj moje porodice. Zvao me je posle žreba, pričali smo, ali sada sam 100 odsto fokusiran na Spartu. Znam da je Zvezda težak rival, ali naš cilj je plasman u Ligu Evrope", rekao je Stramaćoni na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

On je dodao da mu je drago što Vladan Milojević, koga zna iz Grčke, vodi Zvezdu.

"Poštujem Milojevića, imao je odličnu sezonu u Grčkoj i drago mi je što je posle toga došao u veliki klub kao što je Zvezda", poručio je italijanski trener.

Stramaćoni ima iskustva iz Beograda jer je sa Udinezeom pre tri godine bio gost Crvene zvezde na oproštaju Stankovića.

"Mojim igračima nije potreban Stramaćoni da znaju kakva nas atmosfera čeka u Beogradu. Imaml iskusne igrače, internacionalci… To nam je dodatni motiv da budemo jaki i kompaktni".

Pojavila se informacija da je Sparta zaintetesovana za vezistu Crvene zvezde Mičela Donalda, na šta je Stramaćoni odgovorio da je "profesionalac i da je želi da priča o tome".

Potvrdio je i da je Mihael Kadlec nije u timu jer ne računa više na njega, dok Tomaš Rosicki ima lakšu povredu.

Kapiten Sparte David Lafata naglašava da sa nestrpljenjem čeka duel sa Zvezdom.

"Znamo da kvalitet terena nije na visokom nivou, ali to nije izgovor za našu igru. Srećni smo što počinje sezona, jedva čekamo da izađemo na teren, neće biti lako jer je Zvezda jak protivnik, ali smo spremni za meč", rekao je iskusni češki napadač.

Lafata je izneo niz komplimenata na račun Srđana Plavšića, novajlije Sparte iz Crvene zvezde.

"Kvalitetan je igrač, mlad, sa velikim potencijalom. Siguran sam da će doneti puno uspeha u Sparti", zaključio je Lafata.

Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Sparte igra se sutra od 20.30 na stadionu Rajko Mitić.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter