Izvor:
27.07.2017 u 02:12
0

ILIEV: Ovo je evropski Partizan!

Liga šampiona najverovatnije ostaje pusti san Partizana, ali razloga za ponos i optimizam pred nastavak traganja za evropskom srećom i dalje ima. Tako u danu posle nezasluženo ubedljivog poraza od Olimpijakosa u trećem kolu kvalifikacija Lige šampiona (revanš na programu u sredu 2. avgusta od 20.45) rezonuje sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

– U prethodna dva navrata kada smo dolazili do Lige šampiona posle ne baš povoljnih rezultata u prvim utakmicama je sve delovalo realnije. Iskreno, ovo je najnerealniji mogući ishod za razmišljanje o prolazu. Ipak, mora da mi bude drago kada vidim evropski Partizan na nivou od utorka uveče. Pokazali smo ozbiljnost, ali je naša sudbina takva da jedna utakmica može da nam okrene sezonu – jasan je Iliev.

I dok je Partizan kontrolisao posed i pritiskao poslednju liniju gostiju više od pola sata bez konkretnog učinka, Hasijevi puleni su hirurški precizno kažnjavali sve propuste na polovini crno-belih.

– Veliki problem naših timova je što već u julu moraju da budu na visokom evropskom nivou. Neko će reći i Olimpijakos je u istoj situaciji. Da, ali to je tim sastavljen od osam internacionalaca pri čemu njihov najjeftiniji igrač ima prihode koliko naš najplaćeniji. Težimo da igramo na tom njihovom nivou, uspeli smo dobar deo meča, međutim, svaku grešku smo skupo platili.

Crno-beli su dobrih pedesetak minuta između dva gola Olimpijakosa delovali kao bolji rival. Baš u tom periodu se najbolje videla razlika između naših klubova i ozbiljnih evropskih ekipa.

– To je Evropa. Sve je bilo kao na klackalici i da je Leonardo postigao gol početkom drugog poluvremena siguran sam da bi smo stigli do pobede, jer sam čuo mnoga mišljenja sa kojima se slažem da smo izgledali sigurno i moćno na momente, pošto su gosti morali povremeno da reaguju panično. Eto, to je fudbal u Evropi, najmanja greška može sve da okrene.

Ne beži Iliev ni od činjenice da je igrač u koga su polagane velike nade potpuno razočarao. Reč je o Brazilcu Evertonu Luizu.

– Ovo je sigurno njegova najslabija partija u dresu Partizana, primetno je da posle povrede koju je imao u maju još nije uspeo da se vrati u staru formu. Moram da priznam i da sam od nekih naših iskusnijih fudbalera očekivao bolju partiju – završio je Iliev.

Happytv.rs/Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter