Izvor:
16.08.2017 u 16:26
0

SVETSKI, A NAŠ: Ovako će izgledati nacionalni stadion! (VIDEO)

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza otkrio je da će u prvoj polovini sledeće godine početi izgradnja Nacionalnog stadiona, koji bi trebalo da bude gotov do 2020. godine.

Srpski klubovi i reprezentacija se muče na dotrajalim stadionima na Topčiderskom brdu i bliži se dan kada će im UEFA zabraniti da igraju evropske mečeve na njima, jer ne ispunjavaju brojne uslove koje traži Evropska kuća fudbala.

Zbog toga Srbija mora da izgradi novi stadion, da bi ujedno mogla i da konkuriše za dobijanje organizacije finala evropskih kupova, kao što se pre nekoliko dana meč Superkupa Evrope između Real Madrida i Mančester junajteda igrao u Skoplju.

Prvi čovek FSS Slaviša Kokeza otkrio je u intervjuu za Srpski Telegraf koji su naredni koraci u ovom projektu.

– Očekujem da nam ljudi iz UEFA u narednih 15-20 dana pošalju projektante koji su pravili stadione širom Evrope i koji će nam pomoći da odredimo lokaciju. Plan je da izgradnja počne tokom 2018. i da Srbija dobije Nacionalni stadion krajem 2020. godine – rekao je Kokeza.

On je otkrio i kako će stadion izgledati i gde će, najverovatnije, biti sagrađen.

– Ono što bi moglo da se očekuje jeste možda nešto slično stadionu Espanjola, ali sa malo većim kapacitetom i brojem sedišta. Razmatramo više lokacija. Mogu samo jednu da otkrijem. To je Makiško polje, odnosno veliki prostor koji se pruža posle nadvožnjaka za Čukaričku padinu. Ipak, projektanti iz UEFA odrediće koja lokacija ispunjava standarde – dodao je Slaviša Kokeza.

telegraf.rs
Foto: stadiumguide.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter