Izvor:
20.06.2016 u 19:07
0

MUSLIN OPTIMISTIČAN: Mesto nam je u Rusiji!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da u potpunosti prihvata veliku odgovornost i dodao da nacionalni tim zaslužuje da se nađe na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Biti selektor Srbije je velika čast, ali to sa sobom nosi ogromnu odgovornost. Svako mora da ima svoj deo odgovornosti, a ja moju prihvatam apsolutno. Niko neće da se krije iza nečijih leđa, rekao sam to i igračima koji imaju svoj deo odgovornosti. Ima naravno nekih stvari za koje neću da tražim alibi, kao što su odsustvo Matića i Kolarova na startu kvalifikacija, ukoliko budem imao ovakav vetar u leđa i posvećenost svih ljudi u Savezu, odgovornost je moja– rekao je Muslin za sajt FŠ.

Muslin je nedavno boravio na Evroskom prvenstvu u Francuskoj kako bi skenirao rivale u kvalifikacijama – Vels, Republiku Irsku i Austriju.

Austrija će nam biti možda i najteži protivnik. Radi se o nijansama, jer i Vels, odnosno Republika Irska imaju kvalitet vredan velikih takmičenja. Kod Velšana dva igrača prave razliku, Bejl i Ramzi, a najopasniji su iz prekida. Irci su opet pokazali dva lica, protiv Belgije su promenili sistem igre i loše prošli. Neke taktičke mane nadoknađuju velikom borbom, posvećenošću, a krasi ih dobar presing, ali imaju velikih problema da se vrate u igru posle primljenog gola– rekao je Muslin.

On ističe da veoma dobro poznaje Gruziju, za koju je izjavio da je neprevidiva i da je pobeda nad Španijom u Madridu to pokazala.

Prema njegovim rečima kvalifikaciona grupa, u kojoj se nalazi Srbija, nema izrazitog favorita.

Gledamo samo sebe i znamo šta želimo. Hoćemo u Rusiju, jer mislim da nam je tamo i mesto. Idemo korak po korak, od meča do meča. Prethodnim okupljanjem sam veoma zadovoljan, odnosom igrača i pristupu prema obavezama", rekao je Muslin, uz konstataciju da se u reprezentaciji oseća pozitivna atmosfera.

Srpski fudbaleri kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju 5. septembra utakmicom sa Republikom Irskom na stadionu Rajko Mitić.

Tanjug
Foto: Facebook/Fudbalski savez Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter