Izvor:
22.08.2017 u 18:52
0

ISKLJUČIO POGREŠNOG IGRAČA: Ko sudi Partizanu u poslednjem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope! (foto)

Revanš meč poslednjeg kvalifikacionog kola za plasman u Ligu Evrope, između Videotona i Partizana, sudiće Andre Mariner iz Engleske.

UEFA je arbitražu meča na "Pančo areni" u Felčutu poverila 46-godišnjem deliocu pravde iz Birmingema, od 2005. prisutnom na listi Premijer lige, a od 2009. sa značkom FIFA.

Za ovog sudiju vezano je nekoliko kontroverznih odluka, od kojih je, bez sumnje, najveća ona od 22. marta 2014, kad je na derbiju Čelsi – Arsenal (6:0) isključio pogrešnog igrača!?

Iako se jasno videlo da je u jednoj akciji "plavaca" Aleks Okslejd Čembrlejn rukom zaustavio pokušaj Edena Azara na gol-liniji, sudija se zbunio i crveni karton pokazao njegovom klupskom kolegi Kironu Gibsu. Nije vredelo ubeđivanje fudbalera "tobdžija", ni samo priznaje Oksa da je on taj koji zaslužuje da pre vremena ode u svlačionicu…

U novembru prošle godine Mariner je bio deo incidenta na još jednoj Arsenalovoj utakmici, međutim, ovoga puta je tima sa "Emirejtsa" progledao kroz prste, smatrajući da starta Naća Monreala nad Antoniom Valensijom na derbiju sa Mančester junajtedom nije bio za jedanaesterac.

– Mariner je tip sudije koji, ako greši na štetu mog tima, znam da to ne radi s namerom. Sećam se njegovih reči u svlačionici: "Ne želim da budem u centru pažnje, već da odradim posao najbolje što mogu". U pravu je, nije bio zvezda derbija. Pošten je čovek i dobar sudija – rekao je tada Žoze Murinjo, trener "crvenih đavola".

Alo.rs

Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter