Izvor:
03.09.2017 u 18:20
0

POZNATO JE PET UČESNIKA MUNDIJALA!

Malo manje od godinu dana pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji poznato je pet reprezentacija koje će igrati, od ukupno 32.

Domaćin Rusija je, naravno, automatski stekla pravo da bude učesnik Mundijala, a prva selekcija koja je na terenu izborila učešće je Iran.

Posle njega, plasman na Svetsko prvenstvo izborili su Japan, Brazil i Meksiko, koji je pre nekoliko dana prošao kroz cilj i postao peta reprezentacija sa viziranim pasošem za Mundijal.

U Evropi su kvalifikacije u toku i nijedna još selekcija nije uspela da stekne dovoljno bodova u grupi da bi se plasirala na šampionat. A, ostala su još tri kola do kraja.

Južna Amerika će osim Brazila dati još tri direktna putnika na SP, dok će jedan u baraž. Situacija je potpuno zamršena, jer je između drugoplasirane Kolumbije i osmoplasiranog Ekvadora pet bodova razmaka, tri kola pre kraja.

Šanse za prolaz imaju Kolumbija, Urugvaj, Čile, Argentina, Peru, Paragvaj i Ekvador.

U Aziji su ostala da se podele još dva mesta, dok će jedna reprezentacija ići u baraž. Najbliža plasmanu je Južna Koreja, koja u grupi A ima dva boda više od Sirije i Uzbekistana kolo pre kraja. Korejci će u poslednjem kolu igrati u gostima protiv Uzbekistana, dok će Sirija na noge Iranu.

Saudijska Arabija i Australija su izjednačene u grupi B sa po 16 bodova. Arabija će u poslednjem kolu dočekati Japan i moraće da pobedi ako želi da osvoji drugo mesto i vizu za Mundijal, pošto Australija ima "zicer" kod kuće protiv Tajlanda.

Dve trećeplasirane ekipe će igrati baraž između sebe, a onda će se sudariti sa ekipom iz Konkakaf zone za mesto na Mundijalu.

Što se tiče Severne i Srednje Amerike (Konkakaf), Meksiko je prošao dalje, dok je najveća drama za reprezentaciju SAD, koja je porazom kod kuće od Kostarike (2:0) pala na treće mesto u grupi i ima isti broj bodova kao četvrtoplasirani Honduras, a samo bod više od Paname.

Tri reprezentacije idu direktno na Mundijal, a jedna u baraž. Posle Meksika, najbliža prolasku je Kostarika, kojoj su dovoljna četiri boda iz poslednja tri kola. Za ostala mesta će se žestoko boriti SAD, Honduras i Panama.

Afrika još nije dala nijednog predstavnika za Svetsko prvenstvo. I na crnom kontinentu su kvalifikacije pri kraju, igra se u pet grupa, a na Mundijal ide pet pobednika.

Trenutno su najbliži prolasku Tunis i Nigerija, koji imaju po devet bodova iz tri utakmice, a svoju šansu za istorijski plasman na SP vidi i Uganda, koju trenira naš Milutin Sredojević i koja je prva sa sedam bodova ispred Egipta, ali je čeka upravo gostovanje u Aleksandriji u utorak.

izvor/informer.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter