Izvor:
06.09.2017 u 03:43
0

TRIJUMF ORLOVA U DABLINU: Srbija savladala Irsku sa 1:0!

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u Dablinu Irsku 1:0 (0:0) u 8. kolu grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, čime je načinila ogroman korak ka Mundijalu.

Gol odluke postigao je Aleksandar Kolarov u 55. minutu utakmice, kada je sjajnu akciju u kojoj su učestvovali Matić, Tadić i Kostić završio tako što je poslao loptu pod prešku gola Iraca

Srbija je dva meča pre kraja prva na tabeli, ima 18 bodova, četiri više od Velsa, a pet od Iraca, koji su treći, a čekaju je još dueli sa Gruzijom u Beogradu i Austrijom u Beču iz kojih joj za prvu poziciju trebaju tri boda.

Prvo uzbuđenje desilo se već posle 120 sekundi igre, kada je posle dobrog prodora Rukavine, Matič probao šut, ali je izblokiran, a u nastavku akcije lopta nije išla u gol Iraca.

U 10. minutu mreža golmana Stojkovića se zatresla, ali pogodak nije priznat pošto je naša odbrana u ofsajdu uhvatila Dafija. Četiri minuta kasnije stigli smo do gola rivala, ali je akcija Aleksandra Mitrovića završila kornerom. Dva ubacivanja Milivojevića sa strane nisu bila nikakva opasnost za gol.

U 20 minutu kontra Iraca završila se tako što je Long dobro namučio Stojkovića. Lopta je išla pod prečku, ali je golman Srbije rukom prebacio preko prečke u korner. Stojković je zatim i nakon udarca iz ugla uspešno intervenisao. Narednih pet minuta Irci su bili agilniji, lopta je kružila oko našeg kaznenog prostora, ali su izabranici selektora Muslina delovali vrlo organizovano.

U 28. minutu Kolarov je probao iz slobodnog udarca. Udaljenost je bila oko 35 metara pa opasnosti po gol Iraca nije bilo. Ona je došla pet minuta kasnije kada je Tadić proigrao Kostića, ovaj na petercu našao Mitrovića, ali je udarac napadača Njukasla golman Irske odbranio.

Tri minuta pre isteka prvog dela meča Kostić je lepo prošao po levoj strani na suprotnom delu terena video je i proigrao Rukavinu, ali je ovaj loše šutirao. To je bilo sve što smo videli u prvih 45. minuta igre na stadionu u Dablinu.

U prvim sekundama nastavka meča Tadić je primio loptu, uspeo da prevari čuvara, ali je njegov udarac golman Iraca zaustavio bez problema.

Deset minuta kasnije sjajna i duga akcija Srbije. Matić je video Tadića, ovaj uposlio Kostića koji je video da sa desne strane prilazi Kolarov, koji je prihvatio loptu, a zatim je zakucao u gol Iraca.

U 68. minutu Srbija je ostala sa desetoricom fudbalera, pošto je posle prekršaja isključen Maksinović, koji je bio poslednji igrač naše odbrane. Irci iz prekida koji je izveo Brejdi nisu uradili ništa konkretno. Nekoliko minuta kasanije, zbog jačanja odbrane izašao je Filip Kostić, a ušao Stefan Mitrović.

U 77. minutu Irci su tražili penal, kada je Jagoš Vuković intervenisao u kaznenom prostoru našeg tima. Sudije su procenile da je srpski defanzivac igrao glavom i da nije bilo ništa sporno.

Do kraja meča, naš tim se veoma organizovano branio i uspeo da napravi ogroman korak ka planetarnom šampionatu u Rusiji. U 86. minutu Stojković je odlično intervenisao posle šuta Martija, koji se našao u prilici.

U četiri minuta igre do devedesetog i pet nadoknadse vremena uspeli smo da se odbranimo i ostvarimo veliki trijumf.

GRUPA D

8. kolo

Republika Irska – Srbija 0:1 (0:0)

Moldavija – Vels 0:2 (0:0)

Austrija – Gruzija 1:1 (0:1)

Tabela

1. Srbija 8 5 3 0 17:7 18

2. Vels 8 3 5 0 12:5 14

3. Republika Irska 8 3 4 1 9:6 13

4. Austrija 8 2 3 3 10:10 9

Izvor:Kurir.rs
Foto:Twitter/GlasBalkana_lat

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter