Izvor:
27.09.2017 u 22:52
0

Procureo plan huligana Kelna o napadu na korteo Delija, policija spremila vodene topove i helikoptere: Sprema se totalni haos u Nemačkoj!

Keln je na nogama pred dolazak Delija! Uoči utakmice Keln – Crvena zvezda, koja je na programu u četvrtak od 19 časova policijske snage ovog grada su alarm podigle na najviši nivo, a čak je on i na istorijskom nivou, pošto će se po prvi put u istoriji dogoditi da se za obezbeđivanje jedne utakmice koristi helikopter.

Nemci očekuju dolazak oko 5.000 navijača Zvezde, od čega njih 2.500 nema karte. Bild piše da će čak 2.300 pripadnika policije biti angažovano na srečavanju mogućih nereda u četvrtak, a ovaj listi ističe i da će među Delijama biti i oko 500 najekstremnijih huligana, gde posebno ističu Ivana Bogdanova, kojeg nazivaju neo-nacistom.

Delije imaju svoje mesto okupljanja, ali ono se drži u tajnosti, i čak ni nemački mediji i policija nisu uspeli da dođu do te informacije.

Planira se i grupni korteo do stadiona, što je u navijačkom svetu najbolji pokazatelj snage i moći jedne grupe, a Delije žele da u jednom od najmanje prijateljskih gradova Evrope pokažu zašto važe za jednu od najjačih navijačkih grupa Evrope.

Mnogi strahuju od nereda, jer prema informacijama nemačkih novinara, oko 500 huligana Kelna spremno čeka Delije u želji da ih napadne i ''odbrane'' svoj grad, a navodno napad pripremaju tokom samog kortea Zvezdinih navijača.

Mihael Teme činovnik policije Kelna navodi za Bild da je policija na najvišem nivou pripravnosti zbog bojazni od sukoba.

– Bojimo se da bi moglo da dođe do sukoba tokom organizovanog marširanja navijača Zvezde. Ukoliko dođe do tuče, pokušaćemo da ih zaustavimo – rekao je Teme.

Ono što posebno plaši Nemce, jeste i to što oko stadiona neće biti zabrane prodaje alkohola, a kako navode, srpski navijači su skloni nasilnom ponašanju pod dejstvom alkohola.

U svakom slučaju, čeka nas sasvim sigurno interesantan navijački dan na ulicama Kelna, a zatim i na samom stadionu, koji prima 50.000 navijača, od čega će 5.000 biti navijači Zvezde.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter