Izvor:
28.09.2017 u 01:44
0

Robi iznenadio pričom na ekavici i gojaznošću: Objasnio je i zašto je lakše u Azerbejdžanu nego u Zvezdi!

Robert Prosinečki trenutno je selektor Azerbejdžana, u Bakuu je ugostio hrvatske novinare, sa kojima je razgovarao o raznovrsnim temama.

– Žustar je sagovornik, gestikulira i često ustaje, govori malo na ekavici, malo kajkavski – primetio je hrvatski novinar, a još uočljivije je da se drastično ugojio u odnosu na period kada je vodio Crvenu zvezdu.

– Ljudi misle da je Baku neki egzotičan, dalek i čudan grad, ali to je prava evropska metropola koja se razvija neverovatnom brzinom. Imaš sve mogućnosti kao u Zagrebu ili u nekoj drugoj evropskoj prestonici – kaže Prosinečki.

On je objasnio razliku između klupskog i reprezentativnog angažmana, koji mu više odgovara.

– To su dve različite stvari. Kao selektor dobijam na pet, šest dana igrače koje neko drugi trenira i s njima se može malo napraviti u tako kratkom roku. Na pripreme dođu u ponedeljak i onda se dva dana odmaraju, ne možeš s njima raditi ništa osim da ih pokušaš oporaviti.

– Selektor mora znati da napravi selekciju, da odabere najbolje igrače, potom posloži 20-ak igrača tako da svako dobije poziciju na kojoj može pružiti najviše, te stvoriti ambijent u kom 'e će svaki reprezentativac dati najviše što može. Sve to nije lako, ali je u klubu 10 puta teže. Tamo radiš s igračima svaki dan, stalno se igra, pobeđuje i gubi, analizira, proučava, traže greške, a osim toga trener je celu godinu pod lupom javnosti, medija, uprava… I, naravno, svi znaju njegov posao bolje od njega – zaključuje Prosinečki, jasno aludirajući na angažmane u Crvenoj zvezdi i Kajzeriju.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter