Izvor:
06.10.2017 u 12:56
0

Argentina šokirana na Bombonjeri, ostaje i bez baraža za Mundijal: Mesi ovo nije zaslužio, ali ovaj užasan tim jeste! (VIDEO)

Potpuno neverovatno zvuči, ali je istina, surova istina po Argentince: Fudbalska reprezentacija ove zemlje, poimence strašna reprezentacija, možda neće igrati na Mondijalu u Rusiji 2018. godine?!

Posle novog neuspeha pred svojim navijačima, 0:0 protiv Perua na slavnoj "Bombonjeri" u Buenos Ajresu, Mesi i družina su pali na šesto mesto južnoameričkih kvalifikacija koje garantuje samo produženi odmor u vreme kada najbolje svetske reprezentacije budu igrale u Rusiji.

Argentina ima 25 bodova, toliko ima i trenutno petoplasirani Peru koji u poslednjem kolu igra na svom terenu protiv Kolumbije kojoj takođe "visi" plasman u Rusiju posle šokantnog poraza od Paragvaja na svom terenu golovima gostiju u 89. i 92. minutu!

Kolumbijci sada imaju bod više od Argentine i Perua, a isti broj bodova sakupio je i Čile koji u poslednjem kolu gostuje lideru, nedodirljivom Brazilu gde bi im i bod bio garant prolaza na Svetsko prvenstvo.

Koliko god situacija bila loša po Argentince, oni i dalje drže sve u svojim rukama, makar za plasman u baraž.

Poraz Kolumbije im je mnogo pomogao da ipak sa mnogo više optimizma veruju u srećan završetak, jer ukoliko pobede Ekvador u poslednjoj rundi biće minimum peti i izboriti baraž, s obzirom na to da će Peru i Kolumbija igrati u poslednjoj rundi i u međusobnom duelu rešiti mnoga pitanja, a jedno je i sudbina Gaučosa.

Argentincima bi u tom meču odgovarao svaki ishod, ali samo u slučaju da oni pobede u Ekvadoru.

Prosto neverovatno zvuči da je ekipa koja u svojim redovima ima takve napadačke asove poput Mesija, Iguaina, Dibale, postigla samo JEDAN gol u pretohodna četiri meča kvalifikacija (Bolivija 0:2, Urugvaj 0:0, Venecuela 1:1, Peru 0:0), a ukupno mizernih 16 na 17 utakmica – dakle manje od jednog po meču?!

Ništa bolje nisu izgledali Sampaolijevi učenici ni protiv Perua iako su imali terensku inicijativu. Pod pritiskom velikim kao planina, Argentinci su jurnuli na gol Perua, ali odbrana gostiju koja je često brojala i deset igrača sa samo isturenim Paulom Gererom izdržala je najjače udare protivnika i sačuvala mrežu.

Važno je reći da najbolji strelac Juventusa Dibala nije ni ulazio u igru.

Potpuno utučena lica Mesija, Sampaolija i ostalih odmah posle meča najbolje svedoče o šoku koji ih je snašao u trenutku. Misli su im već odlutale na 2.500 metara nadmosrske visine odakle će se za koji dan vratiti ili kao "pokojnici ili kao pukovnici".

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter