Izvor:
10.10.2017 u 04:59
0

„Orlovi“ u transu posle plasmana na Mundijal: RADUJ SE SRBIJO, OVO JE ZA TEBE!

Čekanje se isplatilo – Srbija je posle osam godina na Svetskom prvenstvu!

"Orlovi" su u poslednjem kolu kvalifikacija savladali Gruziju sa 1:0, što je bilo dovoljno da se zadrži prvo mesto u grupi D za direktan plasman na Mundijal u Rusiju naredne godine.

Već godinu i po dana radimo zajedno i konačno smo napravili ovaj poslednji, čini se, najteži korak. Čestitam igračima i zahvaljujem se navijačima na podršci. Posle toliko vremena idemo na Svetsko prvenstvo. Mi smo od prvog dana verovali i dokazali da nam je mesto među najboljima na planeti – rekao je u jednom dahu selektor Slavoljub Muslin.

Naš najbolji igrač Nemanja Matić, priznao je da je zbog nervoze ranije izašao na teren u drugom poluvremenu.

Imalo smo veliki pritisak pred ovaj meč. U poluvremenu smo se dogovorili da promenimo pristup igri, a ja nisam više mogao da izdržim pa sam ranije istrčao na teren. Pokušali smo da igramo strpljivo i da sačekamo svoju šansu. Dočekali smo je i iskoristili. Pokazali smo u ovim kvalifikacijama kako se bori za državni grb. Raduje me što ćemo Srbiju predstavljati na Svetskom prvenstvu.

Čovek odluke pred oko 40.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" bio je Aleksandar Prijović, Muslinova zlatna rezerva.

Ovo sam sanjao kao dete, da dam gol za Srbiju u ovako važnom meču. Kada sam dao gol zahvalio sam se bogu, posle svega što mi se dešavalo, a onda su saigrači skočili na mene. Eto samo se toga sećam – sijao je od sreće Prijović.

Po mnogima naš najbolji igrač u ovim kvalifikacima bio je Dušan Tadić, koji je teško uspevao sakrije emocije koje su ga obuzele posle velikog uspeha.

Ne mogu da opišem kako se osećam, snažne su još emocije. Velikog odricanja je bilo, zaslužili smo i drago mi je zbog publike što će moći da nas gleda na Svetskom prvenstvu. Znamo da nismo briljirali protiv Gruzije, ali je najbitnije da smo na Mundijalu. Sada ćemo u miru da analiziramo šta je valjalo a šta nije i da se spremimo kako treba za Mundijal.

happytv.rs
Foto: twitter/fssrbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter