Izvor:
24.10.2017 u 16:31
0

Nikolić dao 24 gola u SAD: Četvrti put najbolji strelac lige!

Srpski fudbaler sa mađarskim pasošem Nemanja Nikolić sa 24 gola u dresu Čikago Fajera dobio je "Zlatnu kopačku" za najboljeg strelca MLS lige u regularnom delu.

Nikolić, koji je rođen u Senti i igra za reprezentaciju Mađarske, u svojoj prvoj godini u SAD postavio je i klupski rekord po broju pogodaka u sezoni i nadmašio Antea Razova (18 golova).

U MLS ligi iza sebe ostavio je Dijega Valerija iz Portlanda (21) i legendarnog španskog golgetera iz Njujork Sitija Davida Vilju (20).

Ujedno, Nikolić je treći najproduktivniji fudbaler ikada MLS lige u jednoj sezoni, a ispred njega su samo Kris Vondolovski i Bredli Rajt-Filips sa 27 pogodaka.

Takav poduhvat nije mu bio dovoljan za nagradu "Najbolji novajlija", što veliki broj američkih novinara smatra apsurdom, i zauzeo je drugo mesto iza Džozefa Martineza iz Atlante.

Sjajni 29-godišnji golgeter je čak četvrti put u karijeri najbolji strelac lige, pošto je tri puta bio u Mađarskoj u dresu Videotona (2012, 2014, 2016) i u Poljskoj sa Legijom (2016).

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Facebook/Nikolics Nemanja

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter