Izvor:
10.11.2017 u 13:34
0

GRČKA TRAGEDIJA U ZAGREBU: Hrvati su jednom nogom na Mundijalu, Švajcarska slavila u Belfastu! (VIDEO)

Komedija, komedija, a za kraj i tragedija! Tako je najblaže rečeno tekla igra fudbalske reprezentacije Grčke koja je u Zagrebu, u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo, ubedljivo poražena od Hrvatske rezultatom 4:1 (3:1).

Primili su četiri gola, a mogli su još tri! I to jasno govori da je najmoćnije grčko oružje – odbrana – sada zatajilo. Mada, ne bi trebalo zaboraviti da su igrali u okrnjenom sastavu pozadi. Bez Manolasa i Torocidisa…

Strelci za domaći tim bili su Luka Modrić u 12. minutu, Niikola Kalinić u 19, Ivan Perišić u 33, kao i Andrej Kramarić u 47. minutu. Jedini pogodak za Grčku postigao je Sokratis u 30. minutu.

Da je grčki golman Karnezis samo broj u Votfordu jasno se videlo u 10. minutu kada je katastrofalno reagovao prilikom prijema lopte, a zatim je napravio penal. Srušio je Kalinića, a sa bele tačke precizan je bio Modrić.

Samo šest minuta kasnije, Kalinić je petom povisio na 2:0 i tada je bilo jasno da Grke čeka potop.

Tračak nade gostima doneo je defanzivac Sokratis na isteku pola sata igre, kada je sjajno reagovao posle kornera, ali se Perišić nedugo zatim pobrinuo da Kockasti imaju zasluženih dva gola viška na pauzi.

Mogli su u 4:1 da vode posle 45. minuta, ali se Karnezis donekle iskupio sjajnim odbranama šuteva Kramariću i Kaliniću.

Tada je zaustavio dva opasna šuta, ali u 47. minutu ništa nije mogao. Stafilidis je grudima ''uposlio'' Vrsaljka, a ovaj je doturio loptu Kramariću za velikih 4:1.

Hrvatska je do kraja iskusno sačuvala ovaj rezultat i u nedelju će u Atini više biti turisti. Međutim, u tome bi trebalo još jednom da zahvale Subašiću koji je u 92. minutu odbranio šut Mitroglua.

Put Rusije će verovatno i selekcija Švajcarske koja je u Belfastu savladala Severnu irsku rezultatom 1:0.

Strelac jedinog gola bio je Rodrigez iz penala u 58. minutu.

Nema sumnje da su Švajcarci zaslužili da igraju na Mundijalu, pogotovo što su na 10 mečeva u grupi zabeležili devet pobeda. Ipak, Portugalija je na kraju imala bolju gol razliku.

Pogledajte golove iz Zagreba i Belfasta:

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter