Izvor:
27.11.2017 u 01:29
0

PARTIZAN POPIO ŠAMAR: Spartak zasluženo uzeo bod! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 1:1 na svom terenu sa subotičkim Spartakom u 18. kolu Superlige Srbije.

Prvi gol na meču je za Partizan dao Zoran Tošić u 48. minutu, a izjednačenje je Spartaku doneo Nemanja Nikolić u 73. minutu.

U duelu drugoplasirane i trećeplasirane ekipe, Partizan je pokušao da nastavi niz pobeda kako bi zadržao korak za Crvenom zvezdom. Spartak ih je kvalitetnom igrom i na mahove lepim, "žoga bonito" potezima u tome sprečio.

Prvo poluvreme nije obeležio nijedan gol, ali jeste bilo prilika na obe strane. Bolji protivnik je bila ekipa Spartaka koja je imala šest udaraca ka golu Partizana od čega četiri u okvir. Partizan je imao ukupno tri šuta ka golu Subotičana.

Prva ozbiljna mogla je već u drugom minutu da stvori šok među navijačima u Humskoj. Vreme se za njih usporilo kada je Kerkez nakon kornera sam skočio pred golom crno-belih i zahvatio loptu glavom.

Nije je zahvatio dovoljno dobro pa je Stojković uspeo refleksno da odbrani. Tavamba je deset minuta kasnije imao prvu solidnu priliku za Partizan kada je driblao udesno i onda šutirao. Ostojić je uspeo da odbrani, ali je koji minut kasnije ostao ukopan kada je lopta posle prekida došla do Pantića. Pantić se bacio unapred i pokušao da "lastom" da gol iz odlične situacije ali je gađao prekio gola.

Nova ozbiljna prilika za Spartak viđena je u 28. minutu kada je Savković dobro skočio pored dva čuvara i opet je Stojković dobro reagovao. Pokušao je nakon toga Šimura nakon kornera, ali najbolju priliku posle Kerkezove propušta Savković u 44. minutu.

Kontra tri na dva, lopta na levoj strani za Savkovića kome Stojković jedan na jedan skida udarac desnom rukom i spasava svoju ekipu

Partizan u drugom poluvremenu kreće bolje, a jedan centaršut iz 48. minuta Zoran Tošić pretvara u gol. Da je Đuričković bio bliži lopti, možda bi je i on "zakucao" u mrežu, ali je i bez toga dovoljno omeo Ostojića koga je lopta prevarila za 1:0.

Spartak je posle primljenog gola nastavio da igra kao u prvom poluvremenu. Bez zadrške je napadao i to mu se isplatilo. Iz prekida je u kazneni prostor ubacio loptu Aranđel Stojković, Nemanja Nikolić je sam kao "duh" iskoristio poklon odbrane crno-belih i savladao Vladimira Stojkovića za izjednačenje.

Od tog trenutka je bila tek poneka polušansa i jedan dobar udarac Tošića iz slobodnog udarca koji je otišao malo iznad gola Ostojića.

Spartak je imao još šansu preko Ivanovića u nadoknadi vremena, ali je Stojković i to odbranio, a Subotičani su potpuno igrom opravdali svoje treće mesto na tabeli na kom su sa 33 osvojena boda.

93' KRAJ. Nijedna od ekipa nije uspela da ozbiljnije pripreti golu protivnika, pa je Spartak uzeo bod Partizanu na gostujućem terenu.

85' Nešto sporiji tempo igre, ni nalik onom iz finiša prvog poluvremena. Osim pokušaja Tavambe koji je u kaznenom prostoru Spartaka izblokiran nema pravih prilika ni na jednoj ni na drugoj strani iako obe ekipe igraju otvoreno.

80' Opasan pokušaj Zorana Tošića iz slobodnog udarca posle faula koji je nad njim napravio Ivanović. Lopta odlazi malo preko gola.

76' Tavamba šutira sa desne strane, Ostojić brani.

73' GOOOOOOOOOL! Nemanja Nikolić potpuno nebranjen u kaznenom prostoru crno-belih koristi ubačenu loptu Aranđela Stojkovića i pretvara je u asistenciju i izjednačenje, 1:1!

II poluvreme

70' Spartak još jednom napada preko Savkovića kome se saigrač isprečio da bolje šutira na gol Stojkovića u kaznenom prostoru Partizana.

68' Tošić šalje dugu loptu, Solomon skače na sredini i prosleđuje je napred gde se otvara Đuričković. Ofsajda nije bilo, ali je Ostojić istrčao, a Đuričković je probao da ga obiđe, otišao je do mrtvog ugla i ubacio je pred gotovo prazan gol Spartaka ali akciju nije ispratio Solomon pa je opasnost otklonjena.

64' Dobro je prošao Savković uz levu gol-aut liniju pokušao gotovo iz mrtvog ugla dobro, ali je Stojković bio siguran.

59' Ivanović vuče loptu, šalje je do Savkovića koji odlaže za Hajdina, ali Hajdin očajno šutira i ispucava loptu visoko iznad gola.

55' Spartak nastavlja da igra kao u prvom poluvremenu uprkos primljenom golu. Hajdin, Ivanović i Čečarić uglavnom napadaju po bokovima, ali u prvih desetak minuta nastavka nema ozbiljnijih priika za Spartak.

48' GOOOOOOOOL! Zoran Tošić postiže gol iz centaršuta namenjenog Petru Đuričkoviću. Đuričković je skočio sam pred golom Spartaka, ali nije zakačio loptu koja je potom prevarila Ostojića za 1:0.

I poluvreme

46' POLUVREME. Spartak je bio bolji protivnik iako su i jedna i druga ekipa imale svojih prilika za gol. Jedino još pogoci fale u Humskoj.

44' Fantastična prilika za Savkovića! Kontra tri na dva, Savković izlazi iskosa s leve strane trči kao golu Stojkovića i šutira, ali golman Partiana odlično reaguje i desnom rukom skida jednu od najboljih prilika na obe strane u prvom delu igre.

40' Dobar pokušaj Ivanovića. Šutira po zemlji, Stojković brani i odbija loptu, a Radin je "čisti" pred golom ispred Savkovića.

38' "Žoga bonito" u režiji trojice igrača Spartaka. Dodavanja petom, propuštanje lopte kroz noge i prilika za za 1:0 koju sprečavaju defanzivci crno-belih. Ivanović pada nakon toga u kaznenom prostoru, ali sudija Šegrt ne svira penal za Spartak.

33' Šimura u dobroj prilici! Čečarić je pokušao da uposli Nemanju Nikolića, nije uspeo, Spartak je dobio korner koji je izveo Mile Savković. Pantić loše reaguje na 11 metara od gola Stojkovića, ispružio se Šimura, ali šutirao preko gola.

28' Dobra šansa za Mileta Savkovića koji je probao glavom pored dvojice odbrambenih igrača Partizana, ali je Stojković dobro reagovao.

25' Sa dvadesetak metara šutira Zoran Tošić, lopta nezgodno odskače, ali Ostojić uspeva da je odbrani.

22' Lep pokušaj kombinacije Sume i Tavambe na "petoparcu" ispred šesnaesterca Spartaka. Suma na kraju nije mogao do lopte, zatvorili su ga defanzivci gostiju.

19' Danilo Pantić u drugoj pravoj prilici za Partizan! Centaršut Tošića posle prekida, Pantić ostaje sam na pet metara, baca se unapred i udara loptu glavom ali lopta ide preko gola.

15' Pokušao je Hajdin traljavo, a na drugoj strani solo prodor Tavambe koji dribla i povlači loptu na desnu stranu i šutira u dalji ugao gola Spartaka, ali golman Ostojić odlično reaguje.

9' Otvoren početak utakmice koji obeležavaju bolji pokušaji Spartaka. Spartak je posle stopostotne prilike Kerkeza imao šansu i u devetom minutu kada je dobro istrčao Stojković.

2' Odlična prilika za Spartak već na početku meča. Kerkez skače posle kornera, ostaje sam i iz neposredne blizine glavom gađa direktno u Stojkovića koji je refleksno izbacio loptu.

B92
Foto: Twitter/Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter