Izvor:
11.12.2017 u 04:01
0

RUSI VELIČAJU BIVŠEG TRENERA ZVEZDE: Grofe, pa ti si čudo!

Miodrag Božović je hit u Rusiji, trener koji je ove jeseni napravio pravo čudo s Arsenalom iz Tule.

Ekipa iz grada udaljenog 300 kilometara od Moskve napravila je čudo ruskoj Premijer ligi. Uspeli su da pobede Zenit u Sankt Peterburgu (1:0), CSKA iz Moskve kod kuće (1:0), Krasnodar (1:0) i Dinamo iz Moskve (1:0). Od velikana, poraženi su od lidera Lokomotive u Moskvi (0:1) i Spartaka kod kuće (0:1). Trijumf u Sankt Peterburgu bio je senzacija, jer je to bila i prva pobeda Arsenala na strani u istoriji kluba otkad se takmiči u eliti.

Arsenal je polusezonu u Rusiji okončao remijem u Jekatarinburgu protiv Urala (1:1). Trenutno su na sredini tabele, imaju 25 bodova. Valja istaći da su prošle godine, tokom cele sezone, osvojili 24 boda. Zato i ne čudi što Rusi u Grofa gledaju kao u spasioca.

– Zadovoljan sam urađenim u Arsenalu. Niko od nas ovo nije očekivao. Prvobitni cilj bio je da ostanemo u ligi, ali kako smo postizali rezultate, tako su kod navijača i uprave rasle ambicije. Morao sam tokom sezone nekoliko puta da smirujem situaciju. Tako je bilo posle poraza od Spartaka kod kuće u 90. minutu. Svi su bili tužni, pa sam morao da ih podsetim da smo mi Arsenal iz Tule, a ne Arsenal iz Londona – u svom stilu je počeo priču za Kurir Miodrag Božović.

Za tulski Arsenal igraju bivši igrač Zvezde Gorana Čaušića i Crnogorac Luka Đorđević.

– Čaušić igra odlično, sjajno se snašao u Rusiji. Đorđević se vraća u život i drago mi je što je iz Zenita došao na pozajmicu u Tulu. Došla je pauza i sada je najvažnije da se odmorimo. Arsenal ima iskusnu ekipu i ako zadržimo sve igrače, ne plašim se za opstanak u ligi – zaključio je Božović.

Happytv.rs/Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter