Izvor:
15.12.2017 u 04:45
0

Mrkela: Boaćija ćemo teško zadržati!

Spuštena je zavesa na skoro savršenu polusezonu Crvene zvezde. Kad je u junu generalni direktor Zvezdan Terzić najavio "restart sistema", doveo sportskog direktora Mitra Mrkelu, pa trenera Vladana Milojevića, kad je stigao ceo kontingent novih igrača, ni najveći optimisti nisu prognozirali najveći uspeh u 21. veku: plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, prvo "proleće" posle 25 godina i devet bodova prednosti posle 22 kola nad Partizanom.

Večiti derbi je još jednom pokazao svoju ćud i nepredvidivost, a pitanje svih pitanja, kad su navijači u pitanju, jeste status golgetera tima Ričmonda Boaćija. Mrkela je, za "Novosti", potvrdio ono što je i Terzić najavio po ulasku u nokaut fazu, a to je da će Zvezda teško da zadrži špica iz Gane, koji je u 2017. postigao 42 gola.

– Teško, baš teško možemo da zadržaimo Boaćija, jer su za njega stigle mnogobrojne ponude ozbiljnih evropskih klubova, koji su finansijski mnogo moćniji od nas. To je jednostavno realnost, ali je on imao fantastičnu godinu i skrenuo je pažnju na sebe – kaže Mrkela.

Nije hteo direktor da govori o brojkama i klubovima. Ali zna se da je VBA spremio sedam miliona funti (osam i po miliona evra), da je Everton spreman da se trka, da je Ren izjednačio ponudu Engleza, da kineski šampion Gvangdžu Evergrande još vaga i može lako da nadmaši sve. Pita se i Rič, koji bi najradije u Premijer ligu. Rasplet se očekuje narednih dana, ali Zvezdu ne brine odlazak golgetera.

– Zato što imamo Aleksandra Pešića, neki bi rekli drugog špica, a ja kažem napadača koji je nekako podelio minutažu sa Boaćijem. A, i učinak. Njemu je bilo potrebno nekoliko meseci posle dužeg perioda neigranja da se vrati u formu, da bismo ga tek pre mesec i po videli u dobrom svetlu. Kad bude prošao zimske pripreme biće na vrhunskom nivou.

Crveno-beli su najefikasniji tim Srbije zato što su u timu imali dvojicu odličnih napadača.

– Ne ostajemo samo na Pešiću, jer imamo top potencijal u Dejanu Joveljiću, ali imamo i Milana Pavkova, koji je na pozajmici u Radničkom. Postigao je 16 golova, tako da faktički imamo trojicu najboljih strelaca Superlige.

Ipak, dovođenje novog, kvalitetnog napadača nije isključeno.

– Ponašaćemo se tržišno, pratili smo određene igrače tokom jeseni, pričali, i ako se neke kockice slože, kupićemo vrsnog napadača. Nismo u stisci, nismo prinuđeni da žurimo.

Nije tajna da postoje zaintersovani klubovi za Gelora Kangu, Mičela Donalda, Damjana le Taleka, Slavoljuba Srnića…

– Prvo ćemo sa trenerom i generalnim direktorom da napravimo analizu, plan. Mogu samo da najavim da će Zvezda na proleće biti jača nego jesenas.

Za razliku od javnosti i navijača, u Crvenoj zvezdi neće posebno podvlačiti crtu na polusezoni.

– Napravili smo izvanredne rezultate, ali samo zato što smo od prvog dana imali cilj da se kao ekipa dižemo iz meča u meč, da pokušamo da dostignemo određeni nivo kvaliteta igre. To nas je dovelo do ovoga. A jedini cilj koji smo ispunili je plasman u nokaut fazu Lige Evrope, jer sve što budemo uradili više čist je bonus. Na proleće startujemo kao da nemamo devet bodova više u odnosu na Partizan. Opekli smo se prethodne sezone, a nadam se i naučili nešto iz toga. Račun se svodi na kraju, sada smo samo na nekom prolaznom vremenu do cilja – ističe Mrkela.

Prvi pikovi Crvene zvezde su uglavnom poznati: Mirko Ivanić, Nemanja Milunović (BATE Borisov), Milan Jevtović (Rozenborg), Ben (Olimpijakos), Dinga (Ural). Plan je da do početka priprema 9. januara 2018. trener Vladan Milojević ima jasnu sliku o tome na koji igrački potencijal može da računa za proleće.

Crvena zvezda je odigrala 38 mečeva ove jeseni, 22 u prvenstvu, 14 u Ligi Evrope, dva u Kupu Srbije. Lider je Superlige, u četvrtfinalu Kupa i šesnaestini finala Lige Evrope.

Zabeležila je 27 pobeda (18 prvenstvo, 7 Liga Evrope i dva u Kupu), 8 remija (pet Liga Evrope i tri Superliga) i samo tri poraza (Krasnodar, Arsenal, Napredak), uz gol razliku 83:9. Skoro savršeno.

Happytv.rs/Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter