Izvor:
26.12.2017 u 23:27
0

Ilijev potvrdio odlazak najboljeg igrača crno-belih: „Tavamba odlazi, traži ga Olimpijakos“!

Leandre Tavamba, jedan od najboljih fudbalera Partizana, gotovo izvesno će napustiti klub tokom zimskog prelaznog roka.

Tavamba se već neko vreme je na meti Olimpijakosa i grčki šampion ga vidi kao pravu zamenu za napadača Bena, koji će, kako sada stvari stoje, pojačati Crvenu zvezdu.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je u izjavi za grčke medije otkrio da se bliži rastanak.

"On je najbolji fudbaler na Balkanu u ovom trenutku. Fantastičan je, imao je sjajnu godinu u prvenstvu i Evropi. Stižu nam ponude iz mnogih evropskih zemalja, ali i iz Azije. Videćemo u koji će klub otići, zavisi od ponuđenog novca i od onoga što on želi".

Koliko će Partizan tražiti za Kamerunca?

"Ne bih želeo da pričam o tome".

On bi tako mogao da se pridruži Urošu Đurđeviću koji je prošle sezone iz Beograda stigao u Pirej.

"Dopada mi se što je Đurđević u Olimpijakosu. Izgubili smo dvojicu igrača koji su zbirno postigli 54 pogotka i to nam je predstavljalo problem, ali smo napravili dobar izbor kod transfera i sada imamo bolji tim nego prošle godine. Nekada je teško da mladi igrač ode u takav klub i logično je da mu je potrebno malo vremena da se adaptira. Sada je, naravno, počeo da postiže golove i od njega ćemo najbolje videti tek u godinama koje dolaze. Sposoban je da ostavi dublji trag u Olimpijakosu, sposoban je da postiže 15-20 golova po sezoni. Toliko je dobar. A, kada ste mladi i imate podršku tima, sve je mnogo lakše".

Ipak, Iliev se nada da će šampionat otići u ruke drugog grčkog kluba – PAOK.

"Imam dobar odnos sa Grcima i navijam za PAOK. Gledam grčki šampionak, imam prijatelje u PAOK i mislim da mogu da budu šampioni. Igrali su dobro, posebno kada je trener bio Vladimir Ivić, a siguran sam da će ponovo biti na klupi u budućnosti. Sa njim, PAOK ima dobru šansu da se takmiči sa Olimpijakosom za šampionski pehar", zaključio je Iliev.

b92.net
Foto: partizan.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter