Izvor:
05.01.2018 u 15:52
0

Partizan čeka kaznu od strane UEFA: Hoće li Humska biti zatvorena za Viktoriju?

Evropska fudbalska unija (UEFA) u toku dana će doneti odluku o disciplinskim merama protiv fudbalskog kluba Partizan.

Srpskom šampionu preti suspendovanje stadiona u Humskoj za sledeći meč u Evropi zbog divljanja navijača, a to je susret sa Viktorijom Plzenj u šesnaestini finala.

Osim incidenata tokom mečeva u grupnoj fazi Lige Evrope – utrčavanje na teren, pirotehnika i razglas na tribini, rasistički povici, blokiranje stepenica, neakreditovani novinari na terenu – na disciplinsku odluku UEFA o Partizanu mogla bi da utiču i dešavanja sa poslednjeg "večitog" derbija u Superligi.

"Još od avgusta, od kazne da igramo bez prisustva gledalaca na dva evropska meča i izricanja uslovne kazne s pretnjom automatske suspenzije od jedne utakmice u slučaju ponovljenih prekršaja strepimo od ponovnog zatvaranja stadiona. Konstantno smo pod lupom UEFA, zbog podebele fascikle navijačkih prekršaja iz poslednjih 12 godina, koja mi je data na uvid prilikom pojavljivanja pred Komisijom za žalbe. Naše takmičenje je deo sistema UEFA i kao takvo bi trebalo da funkcioniše po njenim opštim pravilima. U tom smislu nisam naročiti optimista kada je u pitanju odluka koju očekujemo 5. januara. Pretpostavljam da će prilikom izricanja kaznenih mera uzeti u obzir i ono što se desilo na večitom derbiju i verovatno aktivirati raniju kaznu o suspenziji", rekao je nedavno potpredsednik kluba Vladimir Vuletić.

Partizan dočekuje Viktoriju Plzenj 15. februara u Humskoj 1, u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

b92.net
Foto: partizan.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter