Izvor:
11.01.2018 u 02:29
0

EVERTON NEĆE NOVI UGOVOR, TAVAMBA NA PRODAJU! Iliev bez uvijanja otkrio kakva je situacija sa ljubimcima „grobara“!

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev otkrio da je Evertonu Luizu ponuđen novi, unosniji ugovor, ali da ga on odbija, a analizirao je i situaciju oko Leandrea Tavambe.

Everton je igrač kojeg sam prvog doveo u Partizan i niko neće biti tužniji od mene ako ode. Ali, pogledajmo činjenice – ugovor mu ističe za pet meseci, suspendovan je za prvu utakmicu protiv Viktorije Plzen i ima jedan od jačih ugovora u klubu – rekao je za TV Partizan iskreno Ivica Iliev.

Sportski direktor crno-belih obelodanio je da se već šest meseci pregovara sa Evertonom i da je Brazilac već odbio duplo unosniji ugovor od onog koji trenutno ima.

Ponuđen mu je još unosniji ugovor, šest meseci se pregovara. On voli klub i nikada, nijednog trenutka nije uslovio klub i spreman je da ostane do leta. Ali, da li nam on treba, da li da se oslonimo na njega, a imamo i sledeću godinu? Moramo da pravimo tim koji će biti spreman za sledeće kvalifikacije. Ako smo sigurni da neće ostati na leto, ne možemo onda da uigravamo tim i pravimo sistem. Da može da igra protiv Viktorije, pa da kažemo da ostane, ali ne može. Ekipa će na pripremama biti uigravana bez njega. Ako bude dobar rezultat u prvoj utakmici, onda on neće igrati ni revanš. Onda se postavlja pitanje njegovog ostanka. Njegov ugovor je opterećujući za budžet i na to moramo da mislimo.

Iliev kaže da pojedini klubovi nude Evertonu četiri puta veći ugovor nego što ga ima u Partizanu.

Imamo ponude nekih klubova koje nisu zanemarljive i možemo, možda, da rešimo ceo prelazni rok tim poslom. Da sklonimo emocije sa strane, niko nema veće emocije prema njemu od mene. Ali, treba biti razuman.

Što se tiče Tavambe, tog pritiska koji postoji sa Evertonom pošto mu ističe ugovor na leto, nema, ali izgleda da u Humskoj nemaju dilemu oko toga šta činiti ukoliko stigne dovoljno dobra ponuda.

Tavamba ima 28 godina, odigrao je sezonu snova. Moramo da budemo praktični. Ako neko dođe sa maksimalnom finansijskom ponudom, ne smemo da ostanemo imuni na to. Mi isključivo živimo od prodaje igrača.

Objasnio je i finansijsku stranu prelaznog roka.

Kad Partizan nekog proda za tri miliona, ne može nekog da kupi za te pare, ni za dva, ni za milion evra. Mi od tih para živimo. Plus smo opterećeni minusima iz prethodnih sezona. Suma je izolovan slučaj, to smo jednom uradili. To je bilo nerealno, jer smo morali da podignemo 50 odsto onoga što smo dogovorili, bili smo prinuđeni na to, ušli smo u trku. I da ne bismo bili poraženi, želeći da pokažemo snagu i odlučnost kluba, mi smo to uradili. Da taj drugi klub nije bio u igri, Partizan to nikada ne bi uradio.

liev kaže da Partizan namerava da gro prelaznog roka za sledeću sezonu uradi već tokom zime.

Želimo da napravimo jak tim, koji može da prođe Vitkoriju, ali i tim koji će se uigravati sledeće godine i imati uspeha isto koliko i ove sezone. Moramo da dovedemo igrače koji su potrebni treneru da bi napravio sistem, treba da dovedemo igrače koji odgovaraju tom kalupu. Zato ne smemo da se vezujemo za Evertona. Sa Evertonom možemo samo jedan sistem da igramo, ali nas ograničava u nekim idejama u kojima bi Partizan trebalo da bude fleksibilniji, još organizovaniji, lepršaviji…

Što se tiče potencijalnih novih igrača, za sada mediji, bar tako tvrdi Iliev, nisu na tragu.

Od svih tih imena koja se spominju, osim Raće Petrovića, nijedno ja nisam pomenuo. Da li je to Zdjelar ili neko drugi, to ćemo da vidimo. To nije poslovno, niti ću imena da otkrivam. Postoji nekoliko intersantnih igrača i to za sada ostaje samo između Đukića, predsednika, generalnog direktora Vazure i mene. Ta imena koja su nam bitna, nigde se ne provlače, za sada. Radimo u interesu Partizana, da i sadašnjost i budućnost budu pokriveni.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter