Izvor:
23.01.2018 u 16:17
0

OLAKŠAVAJUĆA OKOLNOST: Evo ko je u Minsku uneo transparent podrške Mladiću zbog kog je UEFA izrekla kaznu Zvezdi! (FOTO)

Evropska kuća fudbala je kaznila Crvenu zvezdu utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog podrške Ratku Mladiću tokom gostovanja ekipi BATE Borisov, zbog čega je predviđeno da crveno-beli ugoste moskovski CSKA bez publike u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope. Lider Superlige Srbije, koji je najavio žalbu, sada ima jedan snažan argument na raspolaganju.

Naime, navijači okupljeni u grupu "Ultras Rusija", koji bez obzira na klupsku podeljenost uglavnom idu zajedno na utakmice nacionalne selekcije, ali i na neka "interesantna gostovanja" na kojima nema ruskih ekipa, objavili su sopstvenu reportažu sa pomenutog meča u Minsku i tom prilikom su obelodanili da su oni napravili, uneli i držali transparent.

U toj reportaži, objavljenoj na društvenim mrežama, navodi se sledeće:

"Dugo smo planirali da idemo da podržmo Srbe. Ne vezujemo se za neki klub, prosto smo gledali šta nam je blizu. Partizan je u Kijevu igrao bez podrške svojih navijača, pa smo odlučili da odemo 'na' Zvezdu, u Belorusiju.

Stigli smo u Moskvu (i iznenadili se njenim novim izgledom; samo dvojica naših članova su nedavno bila u prestonici), a onda smo potražili minbuseve za Belorusiju. Tu smo i napravili transparent podrške nepravedno osuđenom generalu Mladiću.

Kada smo stigli u Belorusiju, pre meča smo se našli sa Srbima, a onda se našli u problemu – nismo imali karte za njihov sektor. Kupili smo ih za susednu tribinu, a onda se prebacili kod gostiju. Videli smo još entuzijasta koji su uradili isto što i ja. Posle utakmice otišli smo u najbližu kafanu sa Srbima, razmenili neke navijače nalepnice i pravac kući", poručili su ruski navijači, uz fotografije koje će svakako poslužiti i upravi Zvezdi u njenom apelu kod UEFA.

Podsetimo, crveno-beli su spremali spektakl za prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA, prodato je više od 28.000 karata za taj duel, ali je početkom januara u klub stigao hladan tuš: čelnici UEFA su odlučili da kazne crveno-bele utakmicom bez publike i sa 50.000 evra.

Pravni tim crveno-belih sada ima priliku da ubedi ljude iz UEFA da promene odluku, što im ne bi bio prvi put, jer su na isti način postupili i u julu, kada su najpre kaznili splitski Hajduk zbog pogrdnih skandiranja na račun Srba, a onda su tu odluku preinačili.

Splićani su se tada pozvali na činjenicu da je stadion rasprodat, a ista situacija bi mogla da bude i u Ljutice Bogdana, jer je rasprodato više od polovine kapaciteta stadiona. Ovoga puta, Zvezda ima i dodatni argument: nisu njeni navijači napravili, uneli i razvili transparent zbog kog je izrečena kazna, već Rusi.

Blic
Foto: vk com / screenshot

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter