Izvor:
28.01.2018 u 13:39
0

Prijović otkrio: Otrgao sam se iz kandži kocke!

Svojevremeno se osam sati klackao vozom od Sent Galena do Parme da bi stigao na trening. Danas je Aleksandar Prijović zvezda reprezentacije Srbije, PAOK-a i jedan od najtraženijih napadača na fudbalskoj pijaci.

Jedan od junaka Srbije u kvalifikacijama za Mundijal, otkrio je kako se opredelio da, iako rođen u Švajcarskoj, nosi dres „orlova“.

– Osvojio sam četiri trofeja u karijeri. Duplu krunu sa Legijom, Kup Švajcarske sa Sionom i Kup Grčke sa PAOK-om. Najdraža mi je pobeda u finalu Kupa protiv Leha. Ogroman pritisak, proslava 100 godina Legije, 60.000 ljudi na tribinama. Navijači su pripremali koreografiju četiri nedelje u tri smene. Upali su pre meča u svlačionicu da nam kažu koliko im znači pobeda u toj utakmici. Dao sam pobedonosni gol za 1:0 i polomio ruku u 90. minutu – kaže Prijović.

Ništa ne može da se poredi sa golom koji je „orlove“ odveo na Svetsko prvenstvo.

– Dok sam klizao na kolenima, osetio sam vibracije u ušima. Kada su me saigrači oborili, nisam znao za sebe. Tek sam na snimku video da je stadion goreo. Fantastično.

Golova će tek da bude.

– Opasnost sa svih strana. Imamo vrhunske tehničare, Mitar i ja možemo samo da profitiramo. Bukvalno nas spajaju sa golom.

Nije ni svestan da je posle mata Gruziji i „striptiza“ ispod severne tribine postao seks-simbol u Srbiji:

– Ne smeta mi. Žena razume jer joj ne dajem povoda za ljubomoru. Ona je jedina koja me je videla i bez majice i bez gaća.

Svoju lepšu polovinu Aleksandar je upoznao kada je imao 20 godina. Ne krije da je i dalje zaljubljen.

– Ja sam živi dokaz da ljubav na prvi pogled ne postoji samo u knjigama. U početku je to bilo na daljinu pa sam pucao od ljubomore sve dok se Marina nije preselila kod mene u Švajcarsku. Ona mi je prva rekla: „Igraćeš za Srbiju, i tačka.“ Debitovao sam kod Saše Nikolića u Šapcu sa dva gola za kadete protiv Poljske. Posle su me zvali Krmpotić i Stanojević, ali po prelasku u Derbi kaunti izgubio sam kontakt sa ljudima iz FSS. Dve godine nisam dobio nikakav poziv i na predlog predsednika Siona zaigrao sam za Švajcarsku. Ako se to može nazvati predlogom. Kod kontroverznog Kristijana Konstantina nema pregovora. Uvek je onako kako on odluči. Pokušao sam da mu objasnim koliko mi znači Srbija, ali je on meni objasnio koliko Sionu znači da ima mladog reprezentativca. I, naravno, da je njegovo objašnjenje imalo jače argumente. Srećom, ostvarila se Marinina želja. Meni je supruga najbolji prijatelj. U Priboju se uglavnom družim sa rođacima. Tamo sve pliva od Prijovića. Možda je to za veći deo Srbije neobično prezime, ali u Priboju je svaki drugi Prijović.

Život je najbolja škola. I kao takav, stavlja nas na velika iskušenja. Počelo je kao razonoda, umalo da preraste u opasan porok…

– U Engleskoj sam krenuo lošim putem i počeo da se kockam. Bio sam mlad, 18 godina, završi se trening i svi stariji igrači odu svojim kućama. Ja bez igde ikoga, gde ću, šta ću… I onda mi ta glupost padne na pamet. Srećom, nisam tada puno zarađivao pa nisam ni imao šta da prokockam. Naučio sam lekciju i već sada razmišljam šta ću posle fudbala. Imamo porodičnu firmu koja nema veze sa sportom. Biće sve spremno i razrađeno kada odem u fudbalsku penziju.

Ježi se pri pomisli da će biti na sličici za Mundijal u Rusiji („skupljaće supruga i bratovi klinci“). Želeo je Nemce, a dobio Brazil, Švajcarsku i Kostariku:

– Nisu bitni rivali. Veoma sam ambiciozan i uvek idem na pobedu. Tako će biti i u Rusiji. Ako mene pitate, biće po 3:0 u svakoj utakmici. Žao mi je „mojih“ Švajcaraca, ali mi sa skorom od 9:0 idemo u nokaut fazu.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter