Izvor:
03.02.2018 u 02:52
0

UEFA USVOJILA ZVEZDINU ŽALBU: Delije bodre crveno-bele protiv CSKA!

UEFA je odlučila da odluku o kazni za Crvenu zvezdu, ili ukidanju iste, objavi u ponedeljak.

Prema informacijama iz Niona Crvena zvezda je uspela kroz žalbeni postupak da argumentovano iznese svoju odbranu, što je navodno uvažila i Disciplinska komisija UEFA.

To znači da će klub iz Ljutice Bogdana pred punim tribinama dočekati moskovski CSKA u Beogradu 13. februara u šesnaestini finala Lige Evrope. Ostaje na snazi kazna od 50.000 franaka i uslovna kazna da će klub biti drastično sankcionisan ako ponovi isti ili napravi sličan prekršaj. Zvezda je kažnjena suspenzijom stadiona za jedan meč zbog transparenta i podrške navijača Ratku Mladiću u Borisovu na utakmici sa BATE-om.

Odluka nije zvanično saopštena na sajtu UEFA. Crvena zvezda mora da čeka prvi radni dan seldeće nedelje, odnosno 5. februar, kada će Nion zvanično objaviti svoju odluku.

Čelnici nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta su suzdržani i nisu želeli da komentarišu nezvanične vesti iz UEFA, jer su se dobro opekli početkom januara. Naime, tada je Crvena zvezda bila ubeđena da neće biti kažnjena, ali ih je dočekala totalno suprotna vest.

Tokom dana bilo je dosta kontradiktornih informacija iz Niona. Ujutro se pojavio info da je žalba usvojena i da će biti zatvorena samo severna tribina, tokom podneva se sve promenilo, pa je nezvanično rečeno da žalba nije usvojena i da kazna ostaje. U kasnim popodnevnim satima stigla je treća različita vest iz sedišta UEFA koja je govorila da će Crvena zvezda utakmicu protiv CSKA dočekati pred dupke punom "Marakanom".

Pravni tim Crvene zvezde u žalbenom postupku predvodio je Zoran Damjanović, ugledni advokat, specijalista za ovakva pitanja i nekadašnji generalni sekretar Saveza i kluba s Marakane.

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope Crvena zvezda – CSKA igra se 13. februara na stadionu Rajko Mitić.

Izvor: Tanjug/Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter