Izvor:
24.02.2018 u 00:27
0

ŽREB ZA LIGU EVROPE: Milan – Arsenal! CSKA na Lion, Plzenj na Sporting!

Nadali smo se da ćemo na žrebu za osminu finala Lige Evrope videti ceduljice sa imenima Crvene zvezde i Partizana, ali to se nažalost nije desilo. Neki drugi su obezbedili mesto među 16 najboljih na žrebu i danas su saznali put ka četvrtfinalu. Na žrebu u Nionu nije bilo povlašćenih, a jedini uslov je bio da međusobno ne mogu da se sastanu ruski i ukrajinski klubovi.

Iako su postojale šanse da vidimo nekoliko derbija, kuglice nisu spojile favorite. Osim u jednom slučaju. Ali kakvom! Aposlutni derbi osmine finale će biti okršaj Milana i Arsenala, dva velika kluba koji ove sezone proživljavaju teške momente u domaćim šampionatima i počeli su da gledaju na osvajanje Lige Evrope kao na jedini način da se dokopaju plasmana u Ligu šampiona. Nekome će taj plan propasti već u osmini finala, a balgi favorit je Arsenal. Ipak, s obzirom na formu dva tima nije nemoguće da Rosoneri u boljem raspoloženju dočekaju ovaj derbi koji se nekada igrao u Ligiu šampiona.

Zvezdin dželat CSKA ne može baš da bude zadovoljan jer ga je žreb spojio sa Lionom koji sanja o finalu na svom stadionu i igra odlično. Ni Viktorija Plzenj koja je eliminisala Partizan neće biti favorit protiv lisabonskog Sportinga. Najbolje je prošla Borusija Dortmund koja je izvukla Red Bul Salcurga. Lajpcig posle Napolija ide na Zenit. Prvi favorit Atletiko ne bi trebalo da ima probleme sa moskovskom Lokomotivom, dok će Lacio odmeriti snage sa kijevskim Dinamom.

Prvi mečevi se igraju 8. marta, a revanši su na programu sedam dana kasnije. Domaćini u prvom meču su timovi koji su prvi napisani.

PAROVI OSMINE FINALA
Lacio – Dinamo Kijev
Lajpcig – Zenit
Atletiko Madrid – Lokomotiva Moskva
CSKA Moskva – Lion
Olimpik Marselj – Atletik Bilbao
Sporting Lisabon – Viktorija Plzenj
Borusija Dortmund – Red Bul Salcburg
Milan – Arsenal

Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter