Izvor:
11.03.2018 u 13:32
0

Nezapamćeno ludilo u Francuskoj: Lilovi huligani upali na teren, tukli igrače, pretili predsedniku! (VIDEO)

Pomračenje razuma u Lilu!

Stadion "Pjer-Moro" u subotu uveče bio je mesto nesvakidašnjeg juriša navijača Fudbalskog kluba Lil na svoje igrače koji su remizirali sa Monpeljeom (1:1) u 29. kolu francuskog prvenstva.

Samo što je sudija odsvirao kraj, gotovo u zvižduk masa najvatrenijih navijača iz "kopa" se u stampedu sjurila na teren pored brojčano slabijih redara i trkom se uputila ka igračima sa namerom da ih "probude" posle serije loših rezultata i pada u zonu spadanja.

Situacija je počela da poprimila dramatičan tok kada su stigli do svojih "miljenika", krenuli da ih psuju, vređaju, neke i da udaraju, pa se i policija uključila u akciju spašavanja fudbalera domaćeg tima od rulje.

Prljate naš dres, prljate naš dres! – uzvikivali su navijači igračima dok su ovi su spas tražili iza "živog zida" koji su formirali redari pred tunelom ka svlačionicama.

Incident se dogodio samo nekoliko dana pošto su navijači imali sastanak sa predsednikom kluba Džerardom Lopezom na kom su ga, navodno, ubedili da će ekipi pružiti podršku do kraja sezone, međutim ili ta informacija nije u potpunosti tačna ili je huliganima "prekipelo" pa su u naletu besa prekršili dogovor.

Ako ispadnemo, i ti padaš – vikali su Lopezu, koji je samo klimao glavom iz lože na povike sa terena.

Francuski mediji prenose da su navijači u naletu udarili napadača Nikolasa Pepea i Adama Sumaorua.

– Navijači su izgubili kontrolu, ali to su i navijači koji su tužni – pokušao je da opravda huliganski pir nasilnika trener Lila Kristof Galtijer.

Ne mogu da prihvatim da neko bije moje igrače, da ih tako tretira. Bodovi se sabiraju na kraju sezone. Ovo je samo igra.

Po preuzimanju kluba, predsednik Lopez je samouvereno najavio ulazak u Ligu šampiona, no, umesto toga, Lil, osvajač "duple krune" iz 2011. godine, tavori na dnu tabele i bori se za opstanak.

– Moji igrači daju sve od sebe u ovom trenutku. Razumem bes navijača, ali i moji igrači su takođe razočarani i ljuti – poručio je trener Galtijer.

Telegraf
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter